Nemzetközi foci

Manchesterben hiszik, hogy megtalálták az új Agüerót

MATÍAS BAGLIETTO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
MATÍAS BAGLIETTO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő és listavezető Manchester City leigazolta Julian Alvarez argentin válogatott támadót. A manchesteri klub hétfőn, honlapján jelentette be a 22 éves játékos szerződtetését, akit legalább júliusig kölcsönadnak jelenlegi együttesének, a River Plate-nek.

Alvarezzel öt és féléves szerződést kötött a klub, amely a sajtó szerint 19 millió fontot fizetett a legutóbbi bajnoki idényben 18-szor eredményes támadó játékjogáért.

Manchesterben sokan úgy tartják, hogy sikerült megtalálni a következő Sergio Agüerót.

Kapcsolódó
Mbappé a Realba tart, álomfizetést kaphat Madridban
A játékos szerződése 2022 nyarán lejár a PSG-nél, így szabadon dönthet a jövőjéről.

A klub történetének legeredményesebb játékosa 2021 nyarán távozott – egy szívprobléma miatt ráadásul már le is zárta a karrierjét –, Alvarez pedig már többször lenyilatkozta, hogy bálványozza Agüerót, próbálta leutánozni a mozgásait. A 22 éves játékos testfelépítésben is hasonlít elődjére, alacsony termete ellenére nehéz elválasztani a labdától és a fejpárbajokban sincs elveszve. Ugyanakkor míg Agüero inkább a tizenhatos környékén végezte el a rá bízott meló nagy részét, addig Alvarez szélről is tud játszani, és ő többet lép vissza felvenni a labdát.

Akárhogy is, a nyártól alighanem látni fogjuk, hogy mennyire reális a két labdarúgó összehasonlítása.

Olvasói sztorik