Nemzetközi foci

Erőszakossá váltak, betörtek az edzőpályára a Hertha szurkolói

Andreas Gora/dpa
Andreas Gora/dpa

Négy tétmérkőzés óta nem nyert a Hertha labdarúgócsapata, és a gyenge teljesítményt a szurkolók is egyre nehezebben viselik el.

Kapcsolódó
Schäfert futballistenné teszi az Union, de a klub átveszi-e a hatalmat Berlinben?
A válogatott Schäfer András a német Bundesligában minden elképzelést felülmúlóan teljesítő Union Berlin csapatához igazolt. De lehet-e a berlini kultklubból a német főváros vitathatatlanul első számú csapata?

A klub közleményt adott ki, amelyben arról számolt be, hogy a múlt heti, Union Berlin elleni 3-2-es kupavereséget követően (de még a vasárnapi, Bayern München elleni 1-4 előtt) mintegy nyolcvan ultra illegálisan behatolt a klub edzőpályájára, ahol a nem nyilvános edzésen olykor nagyon durva hangnemben fejezte ki elégedetlenségét és további következményekkel fenyegetőzött.

A klub jelezte, hogy a kupavereség után tárgyalásokat ajánlott a szurkolóknak, akik – a vezetőség szerint – sok szempontból átlépték a határokat.ú

Fredi Bobic sport- és Ingo Schiller ügyvezető igazgató nyilvános bocsánatkérő nyilatkozatot várt az akcióért, a drukkerek azonban egyértelművé tették, hogy erre nem hajlandóak.

A Hertha még Dárdai Pál irányításával kezdte meg a szezont, azonban a magyar edzőt november végén menesztette a vezetőség. Utódja, Tayfun Korkut nyolc mérkőzésen ült eddig a kispadon, de sokat nem tudott segíteni, a mérlege 2 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség.

A berliniek 20 forduló alatt mindössze 22 pontot szereztek, ezzel a Bundesliga 13. helyén állnak. Előnyük mindössze három pont a már kiesőhelyen álló Stuttgarthoz képest.

Olvasói sztorik