Nemzetközi foci

A ManUnited egykori segédedzője húzhatja ki a bajból az ausztrálokat

Manan VATSYAYANA / AFP
Manan VATSYAYANA / AFP

Nincs könnyű helyzetben az ausztrál labdarúgó-válogatott, amely egyelőre nem jutott még ki a novemberi, katari világbajnokságra.

Kapcsolódó
Guardiola lenyomta Mourinhót, Kloppot és Fergusont
Ilyen kevés meccsel még nem jutott el menedzser az 500 pontig a Premier League-ben.

A csapat az ázsiai selejtező harmadik körében hat forduló után csak csoportja harmadik helyén áll 11 ponttal, de csak az első kettő ér automatikus továbbjutást. Ezeken jelenleg a 16 pontos Szaúd-Arábia és a 12 pontos Japán áll.

Azonban még négy forduló hátra van, ezeken lehet javítani: csütörtökön, Melbourne-ben a pont nélküli Vietnam, február elsején, kedden pedig Muscatban Omán lesz az ellenfél.

Ami rossz hír, hogy a csapatot is elérte a koronavírus, éppen a szövetségi kapitány, Graham Arnold dőlt ki, így ő jelenleg a csapat szállodájában került karanténba.

A szövetség vasárnapi közleménye szerint teljesen beoltott szakember tünetmentes, azonban így nem lehet ott vietnamiak elleni összecsapáson. Helyette asszisztense, Rene Meulensteen meccsel majd, aki egykoron Sir Alex Ferguson munkáját is segítette, aztán a Fulham (2013–2014) és a Maccabi Haifa (2016–2017) edzője volt, legutóbb pedig 2017–2018-ban az indiai Kerala Blasters szakmai munkáját irányította.

A stábommal mindig is terveztük, hogy ha egyszer nem lehetek ott egy mérkőzésen, akkor a segítőimmel is minden gördülékenyen mehessen

mondta Arnold.

Minden csoportból csak az első két csapat jut tovább közvetlenül a vébére, a két csoportharmadik pedig oda-visszavágós rájátszást vív, hogy a győztese Dél-Amerika ötödik helyezettjével interkontinentális pótselejtezőn harcolja ki a világbajnoki szereplést.

Olvasói sztorik