Nemzetközi foci

Az orvosok sem tudják, mikor térhet vissza az Atalanta depressziós csatára

Francesco Scaccianoce / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Francesco Scaccianoce / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ismét nem számíthat szlovén válogatott csatárára, Josip Ilicicre az Atalanta labdarúgócsapata, a játékos ismét lelki problémákkal küzd, edzője szerint az orvosok sem tudnak semmit jósolni.

Kapcsolódó
Guardiola lenyomta Mourinhót, Kloppot és Fergusont
Ilyen kevés meccsel még nem jutott el menedzser az 500 pontig a Premier League-ben.

A 33 éves, 79-szeres válogatott támadó 2019-2020-ban nagyszerűen teljesített, 15 gólja mellett 8 gólpasszal is hozzájárult Az Atalanta bronzérméhez. 2020 augusztusában aztán eltűnt a keretből, kiderült, depresszióval küzd, amit a koronavírus mellett felesége félrelépése erősített fel.

A támadó aztán visszatért, az előző idényben 28 meccsen hat, a 2021-22-es szezonban 19 bajnokin 3 gólt szerzett, január 9-e óta azonban ismét kimaradt a keretből.

Gian Piero Gasperini edző a Lazio elleni, szombati 0-0-s mérkőzés után megerősítette, hogy játékosa ismét lelki problémákkal küzd.

„Nem könnyű ilyen magánügyről beszélnem, ez a dolog túlmutat a futballon. Azt mondhatom, mi mindig ott leszünk neki” – mondta Gasperini a Sky Sportnak.

A fejünk egy dzsungel, a pszichológusoknak nem mindig könnyű átlátni rajta. Jelenleg sem az orvosok, sem én nem tudjuk megmondani, mikor térhet vissza

– tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik