MIGUEL MEDINA / AFP
Nemzetközi foci

Megdöbbentő játékvezetői ítélet után kapott ki a Milan

A tabellán második AC Milan hazai pályán meglepetésre 2-1-re kikapott a bennmaradásért harcoló Speziától az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának hétfői játéknapján. A házigazda a szünetben még vezetett, majd 1-1-nél a 92. percben a meccset is megnyerhette volna, ám egy Ante Rebic elleni szabálytalanságot egyből lefújt Marco Serra játékvezető, így érvénytelen volt Junior Messias gólja. A szabadrúgásból nem sikerült betalálni, a Spezia győztes gólját aztán a 95. percben szerezte a ghánai Emmanuel Gyasi.

A sorsdöntő játékvezetői ítélet:

Közben a duplázó Hirving Lozano vezette, harmadik Napoli bolognai győzelmével két pontra megközelítette a milánói piros-feketéket.

Serie A, 22. forduló

Bologna-Napoli 0-2 (0-1)
AC Milan-Spezia 1-2 (1-0)

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.