Nemzetközi foci

Zseniálisan szemtelen gólért járt a Puskás-díj

Az argentin Erik Lamela nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, melyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi online gáláján adtak át. A 11 jelölt közül Lamela mellett még a cseh Patrick Schick (aki az Eb-n félpályás gólt szerzett) és az iráni Mehdi Taremi szerepelt a szűkített hármas listán.

A FIFA 2009-ben története során először nevezett el díjat egy korábbi játékosról. Az év góljáért járó Puskás-díjat idén adták át 13. alkalommal. Az első ilyen elismerést a portugál Cristiano Ronaldo vehette át Puskás Ferenc özvegyétől, majd a török Hamit Altintop, a brazil Neymar, a szlovák Miroslav Stoch, a svéd Zlatan Ibrahimovic, a kolumbiai James Rodríguez, a brazil Wendell Lira, a malajziai Mohd Faiz Subri, a francia Olivier Giroud, az egyiptomi Mohamed Szalah, azután 2019-ben – első magyarként – Zsóri Dániel, legutóbb pedig a dél-koreai Szon Hung Min volt a díjazott.

Kapcsolódó
Robert Lewandowskit választotta a világ legjobbjának a FIFA
Megvédte címét a Bayern München lengyel csatára.

A FIFA futballbizottsága minden évben összeállít egy listát, amelynek góljaira a szurkolók szavazhatnak a FIFA hivatalos honlapján. Az esztétikai élmény mellett a gól fontossága is szempont.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik