Nemzetközi foci

London egyik felén most biztos azt kívánják, bárcsak ne létezne a VAR

GLYN KIRK / IKIMAGES / AFP
GLYN KIRK / IKIMAGES / AFP

A Chelsea jutott elsőként az angol labdarúgó Ligakupa fináléjába, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján 1-0-ra legyőzte vendégként a Tottenham Hotspurt, így összesítésben 3-0-ra nyerte meg a párharcot.

A Chelsea a német válogatott Antonio Rüdiger találatával szerezte meg a vezetést a 18. percben, a Spursnek pedig még az egyenlítés sem jött össze. Pedig Andre Marriner befújt két tizenegyest, valamint Harry Kane második félidőben gólt is szerzett, de a videobíró segítségével az első kettőnél a játékvezető megváltoztatta az ítéletét, a találatot pedig les miatt érvénytelenítették. Mindhárom döntés jogos volt.

A másik ágon a Liverpool és az Arsenal találkozik. Az első mérkőzést múlt csütörtökön rendezték volna, de a liverpooliak halasztást kértek, mert a csapat koronavírusos esetek és sérülések miatt, illetve azért, mert több játékos elutazott a Kamerunban zajló Afrika Kupára, erősen tartalékossá vált. A liga elfogadta a kérést, így a párharc első meccse csütörtökön lesz az Anfield Roadon, a visszavágó pedig január 20-án az Emirates Stadionban.

A döntőt február 27-én rendezik a Wembley Stadionban.

Kapcsolódó
Kétszer állt fel a padlóról a Barca, de a Real jutott kupadöntőbe
Xavi cseréi működtek, de a Barcelona így sem tudta megverni a Real Madridot a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében.
Olvasói sztorik