Nemzetközi foci

Rangadót nyerve tért vissza a téli szünetről a Milan

Miguel MEDINA / AFP
Miguel MEDINA / AFP

Kétgólos győzelmet aratott az AC Milan az AS Roma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság huszadik fordulójának csütörtöki játéknapján.

Kapcsolódó
Eriksen: Mindenre emlékszem, kivéve, amíg a mennyországban voltam
A DR1 televíziónak félórás videointerjút adott a dánok klasszisa.

A hazaiak már a 8. percben vezetést szereztek, egy kezezés miatt videobírói segítséggel megítélt büntetőt Olivier Giroud lőtt a jobb sarokba (1-0).

A 17. percben ismét Giroud volt a főszereplő, igaz, az ő lövésder még a kapufán csattant, a kipattanót Messias nem hibázta el (2-0).

A félidő hajrájában Tammy Abraham nyúlt bele egy lövésbe, a megpattanó labda becsapta a hazaiak kapusát (2-1).

A második félidőt Brahim Diaz kapufája vezette be, de a 75. percben – Rick Karsdorp piros lapját követően – Alessandro Florenzi is eltalálta a lécet szabadrúgásból.

A mérkőzés a 82. percben dőlt el, amikor Zlatan Ibrahimovic kiugratta Rafael Leaót, aki nem hibázott (3-1).

A hajrában még Ibrahimovic is meglőhette volna a gólját: Gianluca Mancini lerántotta utolsó emberként Leaót, a római játékos piros lapot, a Milan büntetőt kapott, de a svéd klasszis lövését Rui Patricio kivédte.

A Juventus 1-1-es döntetlent játszott a vendég Napolival, a hazaiak keretében a 19 éves magyar kapus, Senkó Zsombor is szerepelt, ő a cserepadon ülve nézte végig a mérkőzést.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, de Dries Mertens találatával a nápolyi együttes vonult egygólos előnnyel szünetre. Fordulás után ugyan kevesebbet birtokolta a labdát a Juve, de veszélyesebben játszott, és már a második félidő elején egyenlített Federico Chiesa góljával. A folytatásban több gól már nem esett, a döntetlennel a Napoli harmadik, a Juventus pedig ötödik maradt a tabellán.

A Genoa 1-1-es döntetlent játszott a Sassuolo vendégeként, a tabella utolsó előtti helyén álló genovai csapat már 17 mérkőzés óta nyeretlen a Serie A-ban.

Lazio házigazdaként 3-3-as döntetlent játszott az Empolival. A vendégek a nyolcadik percben már 2-0-ra vezettek, majd kisvártatva szépítettek a rómaiak. A második félidőben egyenlített a Lazio, a 75. percben pedig ismét az Empoli került előnybe. A folytatásban kezezés miatt nem adták meg a fővárosiak újabb találatát, aztán Ciro Immobile büntetőjét Guglielmo Vicario kivédte, végül a 93. percben született meg a mérkőzés hatodik gólja.

A házigazda szerb játékosa, Sergej Milinkovic-Savic két góllal és egy gólpasszal zárt. Az Empoli 2007 után tudott ismét gólt és pontot szerezni a Lazio vendégeként.

Serie A, 20. forduló

AC Milan–AS Roma 3-1 (2-1)
gól: Giroud (8., 11-esből), Messias (17.), Leao (82.), illetve Abraham (40.)
piros lap: Karsdorp (74., Roma), Mancini (90+3., Roma)

 

Juventus–Napoli 1-1 (0-1)
gól: Chiesa (54.), illetve Mertens (23.)

 

Lazio – Empoli 3-3 (1-2)
gól: Immobile (14.), Milinkovic–Savic (66., 90+3.), illetve Bajrami (6., 11-esből), Zurkowski (8.), Di Francesco (75.)

 

Spezia – Verona 1-2 (0-0)
gól: Erlic (85.), illetve Caprari (59., 70.)

 

Sampdoria – Cagliari 1-2 (1-0)
gól: Gabbiadini (18.), illetve Deiola (55.), Pavoletti (71.)

 

Sassuolo – Genoa 1-1 (0-1)
gól: Berardi (55.), illetve Destro (7.)

 

később:
20.45: Juventus-Napoli

 

A Salernitana-Venezia, a Bologna-Internazionale, az Atalanta-Torino és Fiorentina-Udinese mérkőzéseket koronavírusos esetek miatt nem rendezik meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik