Nemzetközi foci

Mohamed Szalah nem véletlenül hagyta ki a büntetőt

Kedden este hét veretlen bajnoki után kikapott a Liverpool. A Leicestre hazai pályán 1-0-ra győzte le Jürgen Klopp legénységét. Pedig a Poolnak minden lehetősége meg volt arra, hogy megszerezze a vezetést, és annak birtokában nyugodtan lehozhassa a meccset, elvigye a három pontot a King Power Stadionból, ám a gólgyáros Mohamed Szalah a 15. percben büntetőt hibázott.

Az angol sajtó azonban a meccs utáni elemzésekben észrevett egy apró, szinte jelentéktelennek tűnő jelenetet, ami magyarázatot adhat a hibára. Mutatjuk is:

A rövid képsoron az látható, amint a Leicester középpályása, James Maddison (balra középen) a tizenegyes elvégzése előtt odalép Mohamed Szalahhoz (jobbra középen), és valamit a fülébe súg. A jelenetet követően Salah kihagyta a büntetőt, pedig PL-meccsen négy éve nem hibázott el tizenegyest.

Azt egyelőre a brit média nem fejtette meg, mit mondhatott Maddison, ám kétségtelen, megzavarhatta vele az egyiptomit, azaz elérte a kívánt hatást, Szalah szokatlan módon tétovázott a lövés előtt.

A meccs után Jürgen Klopp mégsem hibáztatta az egyiptomi támadóját. Azt mondta, nem Maddison volt az első játékos, aki ezzel próbálkozott. A Pool a harmadik helyen áll a tabellán.

Olvasói sztorik