Nemzetközi foci sport

Mohamed Szalah nem véletlenül hagyta ki a büntetőt

Kedden este hét veretlen bajnoki után kikapott a Liverpool. A Leicestre hazai pályán 1-0-ra győzte le Jürgen Klopp legénységét. Pedig a Poolnak minden lehetősége meg volt arra, hogy megszerezze a vezetést, és annak birtokában nyugodtan lehozhassa a meccset, elvigye a három pontot a King Power Stadionból, ám a gólgyáros Mohamed Szalah a 15. percben büntetőt hibázott.

Az angol sajtó azonban a meccs utáni elemzésekben észrevett egy apró, szinte jelentéktelennek tűnő jelenetet, ami magyarázatot adhat a hibára. Mutatjuk is:

A rövid képsoron az látható, amint a Leicester középpályása, James Maddison (balra középen) a tizenegyes elvégzése előtt odalép Mohamed Szalahhoz (jobbra középen), és valamit a fülébe súg. A jelenetet követően Salah kihagyta a büntetőt, pedig PL-meccsen négy éve nem hibázott el tizenegyest.

Azt egyelőre a brit média nem fejtette meg, mit mondhatott Maddison, ám kétségtelen, megzavarhatta vele az egyiptomit, azaz elérte a kívánt hatást, Szalah szokatlan módon tétovázott a lövés előtt.

A meccs után Jürgen Klopp mégsem hibáztatta az egyiptomi támadóját. Azt mondta, nem Maddison volt az első játékos, aki ezzel próbálkozott. A Pool a harmadik helyen áll a tabellán.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!