Nemzetközi foci

Világsztár edzőt kaphat Szalai Attila

Szalai Attila, a magyar válogatott belső védőjének csapata, a vezetőedzőt kereső Fenerbahce Joachim Löwöt, a német válogatottal világ-, és Európa-bajnoki címet szerző korábbi szövetségi kapitányt nézte ki magának a héten távozó Vítor Pereira helyére. Löw a kilencvenes évek végén már dolgozott az isztambuli klubnál, és most a La Gazzetta dello Sport információi szerint a törökök 2024-ig szóló szerződést ajánlottak a 61 éves szakembernek.

Szintén törökország hír, hogy szombaton a Super Lig 19. fordulójában négy meccset is játszottak, köztük egy magyar érdekeltségűt. A Kasimpasa 2-0-ra legyőzte az Altayt. A hazaiak magyar légiósa, Varga Kevin a 93. percben állt be, így fontos győzelem tevőleges részese lehetett, még ha kis mértékben is. A Kasimpasa győzelmével az utolsó helyről a 18., még mindig kieső helyet jelentő pozícióba lépett elő a bajnoki tabellán.

A galatasaray szintén 2-0-ra verte az Antalyasport, a Hataysport vendégként hozott el három pontot a Giresunspor otthonából (0-1), míg a Trabzonspor-Basaksehir mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult.

Olvasói sztorik