Christof STACHE / AFP
Nemzetközi foci sport

Gerard Piqué nem követett el adócsalást

Gerard Piquének nem kell megfizetnie azt a 2,1 millió eurós bírságot, amelyre korábban az adóügyekben eljáró spanyol bíróság kötelezte adócsalást felróva az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok védőjének, írta az MTI.

Kapcsolódó

A 34 éves labdarúgónak kedvező döntést a spanyol legfelső bíróság hozta meg az El Economista napilap beszámolója szerint.

Piqué azért kapta a bírságot, mert a vád szerint a 2008 és 2010 közötti időszakban nem fizetett adót a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelme után.

A válogatottságot 2018-ban lemondó futballista még 2016-ban fellebbezett, és most született meg a jogerős legfelső bírósági ítélet, amellyel érvénytelenítették a büntetést.

Piqué 2008 óta tagja a katalán együttesnek. Ezt megelőzően 2004 és 2008 között a Manchester Unitedben, illetve – 2006 és 2007 között kölcsönben – a spanyol Real Zaragozában játszott.

A spanyol válogatottal, amelyben 2009 és 2018 között 102 alkalommal jutott szóhoz, 2010-ben világ-, 2012-ben Európa-bajnok lett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!