Nemzetközi foci

Saját szurkolói pofonjai elől Fehérvárra menekülhet a csatár

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Rettentő gyenge szezont produkál a Legia Warszawa, a lengyel bajnoki címvédő 17 forduló után öt győzelemmel és tizenkettő vereséggel, mindössze 15 ponttal a 15. helyen szerénykedik, és annyi pontja van, mint a kieső helyen szerénykedő két másik riválisának.

Kapcsolódó
Nemzetek Ligája: bombaerős ellenfeleket kaptunk, visszavághatunk az angoloknak
Nem kaphatott könnyű ellenfeleket a magyar labdarúgó-válogatott: jönnek az angolok, a németek és az olaszok.

A múlt vasárnapi, Wisla Plock ellen elszenvedett 1-0-s idegenbeli vereséget már a varsói szurkolók sem viselték el, és a meccset követően betörtek az öltözőbe, ahol több játékost – köztük a 25 éves brazil csatárt, Luquinhast és a 24 éves, 32-szeres azeri válogatott támadót, Mahir Emrelit – is megütötték.

A mérkőzést követően Marek Gołebiewski edző távozott, a helyét a szerb Aleksandar Vukovic vette át, aki korábban háromszor is leült már a kispadra (igaz, kétszer csak megbízott edzőként egy, illetve három mérkőzésre).

Vele a csapat szerdán 4-0-ra verte a Zagłebie Lubint, de a mérkőzésre se Luquinhast, se Emrelit nem nevezték.

A lengyel és azeri lapok szerint utóbbit azért, mert a távozását fontolgatja, és a kérője az a Fehérvár, amely már a nyáron is meg akarta szerezni.

A 24 éves játékos a szezonban 33 meccsen lépett pályára, 2066 percet játszott és tizenegy gólt szerzett és két gólpasszt jegyzett. A szerződése 2024-ig szól, a piaci értéke 2 millió euró körül mozog, és a Legia valószínűleg ekkora haszonra számíthat majd.

Olvasói sztorik