Nemzetközi foci bajnokok ligája

Messi Ronaldo ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A svájci Nyonban elkészítették a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását.

A legjobb 16 között nyolc ország csapatai kaptak helyet, és a szabály szerint a csoportelsőkhöz sorsoltak csoportmásodikokat. Azok a klubok, amelyek a csoportkörben egy négyesben voltak, ezúttal nem kerülhettek össze, ahogyan azonos országból érkezők sem.

www.sofascore.com

A legpikánsabb párosításnak a PSG és a MU összecsapása tűnik elsőre, hiszen így a párizsiaknál szereplő Lionel Messi, valamint az angolokat erősítő Cristiano Ronaldo ismét egymás ellen lép majd pályára, ahogy korábban a Real-Barca rangadókon.

A PSG és a United 2019 tavaszán szintén a legjobb 16 között futott egymásba, akkor a párizsiak nyertek ugyan 2-0-ra az Old Traffordon, de otthon 3-1-re kikaptak, és az idegenben szerzett több gól miatt a MU ment tovább. A tavalyi csoportkörben aztán ugyanez volt a leosztás, Manchesterben a PSG, Párizsban a MU örülhetett a meccs végén.

A sorsolásnál a szentpétervári döntő nagykövete, Andrij Arsavin segédkezett, aki elkövetett egy bakit (igaz, a csapatok neveit tartalmazó golyókat nem ő keverte össze), mert a tavalyi szezonban az EL-t megnyerő Villarrealnak elsőre a MU-t húzta ki, pedig a két csapat az ősszel egy csoportban szerepelt, vagyis nem kaphatta egymást. Az ismétlésnél ismét egy manchesteri klub került a Villarreal mellé, de ezúttal a Premier League címvédője, a City.

A két csapat a City első BL-idényben, a 2011-2012-esben találkozott egymással, és akkor mindkétszer az angol csapat győzött (otthon 2-1-re, idegenben 3-0-ra).

A PSG-MU mellett talán az Atlético-Bayern párharc emelkedik még ki a mostani kínálatból. A két csapat a tavalyi csoportkörben összemérte az erejét, akkor a Bayern otthon simán nyert 4-0-ra, idegenben pedig egy kései Thomas Müller-büntetővel mentett pontot.

A nyolcaddöntők első felvonását február 15-én és 16-án, illetve 22-én és 23-án játsszák, a visszavágókat pedig márciusban rendezik. A párharcokban a csoportelsők játsszák odahaza a visszavágót, és ebben a szezonban már nincs érvényben az idegenben lőtt gólokat érintő szabály.

A nyolcaddöntő párosítása:

Benfica (portugál) – Real Madrid (spanyol)
Villarreal (spanyol) – Manchester City (angol)
Atlético Madrid (spanyol) – Bayern München (német)
Salzburg (osztrák) – Liverpool (angol)
Inter (olasz) – Ajax (holland)
Sporting (portugál) – Juventus (olasz)
Chelsea (angol) – Lille (francia)
PSG (francia) – Manchester United (angol)

Olvasói sztorik