Nemzetközi foci

Betartotta a szavát, alsógatyára vetkőzött a bajnokcsapat edzője

A New York City FC labdarúgócsapata 2020. január 6-án nevezte ki edzőnek Ronny Deliát, a norvég szakember pedig akkor megígérte, ha sikerül bajnoki címet szerezni, akkor levetkőzik.

Kapcsolódó
Nemi szervével motiválta a csapatot a vezetőedző
Némiképp szokatlan ez a szituáció.

Nos, a tanítványai nem csupán bejutottak az MLS fináléjába, de ott büntetőkkel legyőzték a Portland Timberst. A New York-iak szereztek vezetést a 41. percben Taty Castellos révén, de a Timbers a 94. percben kiegyenlített.

Az utolsó pillanatokban bekapott gól nem törte meg a New York Cityt, amely több gólhelyzetet is kialakított a ráadásban, de mivel újabb találat nem született, tizenegyespárbajban dőlt el a bajnoki cím sorsa a telt házas mérkőzésen.

Ebben a NYC kapusa, Sean Johnson az első két portlandi kísérletet hárította, és mivel a későbbi bajnoktól csak Alfredo Morales rontott, így Alexander Callens sikeres tizenegyese a New York győzelmét jelentette.

Ez volt az MLS 26. szezonja, és az ötödik alkalom, hogy tizenegyesekkel dőlt el a bajnoki cím sorsa. A New York először játszott döntőt, a Timbers harmadszor, de nyernie eddig csak 2015-ben sikerült.

A meccset követően Ronny Deila betartotta a szavát, a Providence Parkban tartott ünnepségen fehérneműre vetkőzött, csinált néhány fekvőtámaszt, majd üvöltve emelte fel a serleget.

MLS, döntő

MLS, döntő New York City FC – Portland Timbers 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 5-4
gól: Castellanos (41.), illetve Mora (90+4.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik