Nemzetközi foci sport

Betartotta a szavát, alsógatyára vetkőzött a bajnokcsapat edzője

A New York City FC labdarúgócsapata 2020. január 6-án nevezte ki edzőnek Ronny Deliát, a norvég szakember pedig akkor megígérte, ha sikerül bajnoki címet szerezni, akkor levetkőzik.

Kapcsolódó
Nemi szervével motiválta a csapatot a vezetőedző
Némiképp szokatlan ez a szituáció.

Nos, a tanítványai nem csupán bejutottak az MLS fináléjába, de ott büntetőkkel legyőzték a Portland Timberst. A New York-iak szereztek vezetést a 41. percben Taty Castellos révén, de a Timbers a 94. percben kiegyenlített.

Az utolsó pillanatokban bekapott gól nem törte meg a New York Cityt, amely több gólhelyzetet is kialakított a ráadásban, de mivel újabb találat nem született, tizenegyespárbajban dőlt el a bajnoki cím sorsa a telt házas mérkőzésen.

Ebben a NYC kapusa, Sean Johnson az első két portlandi kísérletet hárította, és mivel a későbbi bajnoktól csak Alfredo Morales rontott, így Alexander Callens sikeres tizenegyese a New York győzelmét jelentette.

Ez volt az MLS 26. szezonja, és az ötödik alkalom, hogy tizenegyesekkel dőlt el a bajnoki cím sorsa. A New York először játszott döntőt, a Timbers harmadszor, de nyernie eddig csak 2015-ben sikerült.

A meccset követően Ronny Deila betartotta a szavát, a Providence Parkban tartott ünnepségen fehérneműre vetkőzött, csinált néhány fekvőtámaszt, majd üvöltve emelte fel a serleget.

MLS, döntő

MLS, döntő New York City FC – Portland Timbers 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 5-4
gól: Castellanos (41.), illetve Mora (90+4.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!