Nemzetközi foci sport

Négy éve még a csúcson volt, most kiesett a Gremio

A Porto Alegre-i együttes története során kétszer nyert bajnoki címet és háromszor a dél-amerikai Bajnokok Ligájának számító Libertadores-kupát is megnyerte. Legutóbb 2017-ben értek fel e csúcsra, ám most, alig négy évvel később kiestek az élvonalból. A Gremio harmadszor szerepel a brazil másodosztályban, legutóbb 2004-ben búcsúzott az élvonaltól.

Az együttes sorsa ezúttal annak ellenére pecsételődött meg csütörtökön, hogy az utolsó fordulóban 4-3-ra legyőzte a bajnoki címét már korábban bebiztosító Atletico Mineirót.

A Gremión kívül – amelynek négy különböző vezetőedzője volt a mostani idényben – a Bahia, a Sport Recife és a 2016-os légikatasztrófájáról is ismertté vált Chapecoense esett ki, míg a négy feljutó a Botafogo, a Goiás, a Coritiba és az Avaí.

(Nyitóképünkön Borja, a Gremio játékos szomorkodik a kiesést követően az Arena do Gremio stadionban, Fotó: Pedro H .Tesch/AFP)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!