Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Nemzetközi foci sport

„Ha meghalok, tudnotok kell, hogy jó életem volt”

62 éves korában meghalt Lars Högh, a dánok nyolcszoros válogatott, világbajnoki résztvevő kapusa. A dán lapok azt írják, az évek óta hasnyálmirigyrákban szenvedő kapuslegenda csendesen elaludt.

Högh 2018 óta küzdött a betegségével, november elején adott interjújában már azt mondta, elég volt a kemoterápiából.

Először azt mondtam a családomnak, hogy ha meghalok, tudnotok kell, hogy jó életem volt. Ez némi nyugalmat adott nekik. És ezt őszintén és komolyan is gondoltam. Nagyon sok klassz dolgot tapasztaltam az évek során

mondta.

Lars Högh aktív pályafutása során összesen 817 meccset játszott Odensében, amellyel 1977-ben, 1982-ben és 1989-ben bajnokságot nyert.

Ötször választották Dánia legjobb kapusának, a válogatottban pedig nyolc meccset kapott.

1983 májusában debütált, tagja volt az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon szerepelt együttesnek. Az utolsó, németek elleni győztes csoportmérkőzésen már ő védett, majd a spanyolok elleni nyolcaddöntőben is lehetőséget kapott, de nem bírt négygólos Emilio Butraguenóval, akinek vezetésével Spanyolország 5-1-re győzött.

Edzőként évek óta a dán válogatott munkáját segítette.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!