Nemzetközi foci

Tíz éve a legdrágább angol volt, most ezer fontot keres

Jon Hobley / MI News / NurPhoto via AFP
Jon Hobley / MI News / NurPhoto via AFP

Emlékeznek még Andy Carrollra? Az angol válogatott csatár nevét akkor kapta fel a sajtó, amikor 2011 januárjában a legdrágább brit labdarúgóvá vált, miután a Liverpool 35 millió angol fontért szerződtette a Newcastle csapatától.

Ott azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 44 mérkőzésen mindössze hat gólt szerzett, így 2012 augusztusában a West Ham kölcsönvette. A londoni csapat színeiben 24 meccsen hét gólt szerzett, ez elég volt ahhoz, hogy a klub akkori klubrekordot jelentő 15 millió fontért végleg megvásárolja.

A hatéves szerződése alatt azonban sohasem talált vissza igazi formájához, ezért 2019-ben visszatért Newcastle-be, ahol két év alatt 37 bajnokin mindössze egy gólt szerzett.

Amíg a Liverpoolban évi 4,1 millió fontot (azaz heti 80 ezer fontot) keresett, de még legutóbb Newcastle-ben is 70 ezer körüli bérrel bírt, addig jelenleg be kell érnie heti 1000 fonttal. A Reading ugyanis jelenleg átigazolási embargó alatt áll, miután kiderült, hogy megsértette a pénzügyi szabályokat. Így aztán Carroll a megengedett legmagasabb bért keresi ezzel az ezer fonttal.

A 32 éves, 9-szeres angol válogatott csatár a hétvégén megszerezte első gólját a Swansea elleni 3-2-es győzelemkor, de a Reading 20 forduló után csak a 21., azaz éppen nem kieső helyen áll.

Olvasói sztorik