Jon Hobley / MI News / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Tíz éve a legdrágább angol volt, most ezer fontot keres

Emlékeznek még Andy Carrollra? Az angol válogatott csatár nevét akkor kapta fel a sajtó, amikor 2011 januárjában a legdrágább brit labdarúgóvá vált, miután a Liverpool 35 millió angol fontért szerződtette a Newcastle csapatától.

Ott azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 44 mérkőzésen mindössze hat gólt szerzett, így 2012 augusztusában a West Ham kölcsönvette. A londoni csapat színeiben 24 meccsen hét gólt szerzett, ez elég volt ahhoz, hogy a klub akkori klubrekordot jelentő 15 millió fontért végleg megvásárolja.

A hatéves szerződése alatt azonban sohasem talált vissza igazi formájához, ezért 2019-ben visszatért Newcastle-be, ahol két év alatt 37 bajnokin mindössze egy gólt szerzett.

Amíg a Liverpoolban évi 4,1 millió fontot (azaz heti 80 ezer fontot) keresett, de még legutóbb Newcastle-ben is 70 ezer körüli bérrel bírt, addig jelenleg be kell érnie heti 1000 fonttal. A Reading ugyanis jelenleg átigazolási embargó alatt áll, miután kiderült, hogy megsértette a pénzügyi szabályokat. Így aztán Carroll a megengedett legmagasabb bért keresi ezzel az ezer fonttal.

A 32 éves, 9-szeres angol válogatott csatár a hétvégén megszerezte első gólját a Swansea elleni 3-2-es győzelemkor, de a Reading 20 forduló után csak a 21., azaz éppen nem kieső helyen áll.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!