RONNY HARTMANN / AFP
Nemzetközi foci sport

Szoboszlai tizenegyese kimaradt, kikapott a Lipcse

Az RB Leipzig hazai pályán 3-1-es vereségbe szaladt bele a Bayer Leverkusen ellen a Bundesliga 13. fordulójában. A Lipcse magyarjai közül egyedül Szoboszlai Dominik játszott, ő is csereként.

Bár úgy volt a meccs előtt, hogy a koronavírus-fertőzésen átesett Gulácsi Péter visszatérhet, nem jelölték a keretbe, mint ahogy hiányzott a szintén megbetegedő Willi Orbán is. A bokasérülését kiheverő Szoboszlai a kispadra leülhetett és már a 43. percben beállt taktikai okokból, csapata ekkor már kétgólos hátrányban volt.

Bár a második félidőben szépített a Lipcse, egyből gólt kapott. A 88. percben lehetett volna izgalmassá tenni a hajrát, egy kezezés miatt megítélt büntetőt Szoboszlai végzett el, de a kapufát találta el, majd a labda a kapus hátáról veszélyesen pattant ugyan, de az sem ment be.

Vereségével a Lipcse csak a nyolcadik, míg a Ferencvárossal egy Európa Liga-csoportban szereplő Leverkusen a harmadik.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!