Nemzetközi foci

Két kapussal és hét mezőnyjátékossal álltak ki a Benfica ellen

Egészen szürreális mérkőzést játszottak a portugál első osztályú bajnokság 12. fordulójában. A Belenenses fogadta a Benficát, ám miután a covid megtizedelte a hazaiakat csak kilenc játékossal álltak ki. Ráadásul két kapussal léptek pályára, ám Joao Monteiro kényszerből ezúttal a mezőnyben játszott.

Így azon nem lehet csodálkozni, hogy az első félidőben 7-0-ra elhúztak a vendégek, majd a második félidő elején, amikor a középpályást játszó Monteiro is „megsérült”, leült a fűre, így hat főre fogyatkozott a Belenenses, végül Manuel Mota játékvezető a szabályoknak megfelelően idő előtt lefújta a meccset. Jellemző a találkozó hangulatára, hogy eztán a porugál spori a Belenenses kapusát, Alvaro Ramalhót átölelve, vígasztalva vonult le a Jamor stadion gyepéről.

Rui Pedro Soares, a Belenenses elnöke azt állította, hogy korábban halasztást kért, ám ezt a Benfica nem fogadta el. Úgy fogalmazott: „Szégyen, hogy ma itt pályára kellett lépnünk” – A másik oldalról a klublegenda, jelenleg elnök Rui Costa ezzel szemben visszutasította a vádakat és hárította a felelősségüket. „Nekünk sem tetszett, minket is játékra kényszerítettek. Nagyon sajnálom, ami ma történt”  – írta az observador.pt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik