Nemzetközi foci sport

Két kapussal és hét mezőnyjátékossal álltak ki a Benfica ellen

Egészen szürreális mérkőzést játszottak a portugál első osztályú bajnokság 12. fordulójában. A Belenenses fogadta a Benficát, ám miután a covid megtizedelte a hazaiakat csak kilenc játékossal álltak ki. Ráadásul két kapussal léptek pályára, ám Joao Monteiro kényszerből ezúttal a mezőnyben játszott.

Így azon nem lehet csodálkozni, hogy az első félidőben 7-0-ra elhúztak a vendégek, majd a második félidő elején, amikor a középpályást játszó Monteiro is „megsérült”, leült a fűre, így hat főre fogyatkozott a Belenenses, végül Manuel Mota játékvezető a szabályoknak megfelelően idő előtt lefújta a meccset. Jellemző a találkozó hangulatára, hogy eztán a porugál spori a Belenenses kapusát, Alvaro Ramalhót átölelve, vígasztalva vonult le a Jamor stadion gyepéről.

Rui Pedro Soares, a Belenenses elnöke azt állította, hogy korábban halasztást kért, ám ezt a Benfica nem fogadta el. Úgy fogalmazott: „Szégyen, hogy ma itt pályára kellett lépnünk” – A másik oldalról a klublegenda, jelenleg elnök Rui Costa ezzel szemben visszutasította a vádakat és hárította a felelősségüket. „Nekünk sem tetszett, minket is játékra kényszerítettek. Nagyon sajnálom, ami ma történt”  – írta az observador.pt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!