Valerio Pennicino / Getty Images
Nemzetközi foci sport

A családon belüli erőszak ellen tiltakoztak a Serie A játékosai

Szinte hagyományosnak mondható, hogy az olasz Serie A kiáll a családon belüli és a nők elleni erőszak ellen, nem volt ez másképp az élvonalbeli futballbajnokság hétvégi, 14. fordulójában sem.

Kapcsolódó
Harmadszor is lebőgött otthon a Juventus
Az Atalanta 32 év után nyert a torinóiak vendégeként.

A labdarúgók, játékvezetők és edzők vörös csíkot festettek az arcukra a Un Rosso Alla Violenza (Piros lap az erőszak ellen) kampány részeként, így hívták fel a figyelmet a problémára.

A csapatkapitányok a hétvégén speciális karszalagot viseltek, amely szintén a kampányra utal.

Olaszországban az erőszakot elszenvedett nők megsegítésére egy speciális forródrót működik, szükség is van rá, ugyanis a hívások száma 79,5 százalékkal nőtt az elmúlt naptári évhez képest.

Az országot megdöbbentette a hónap elején, Sassuoloban történt incidens, ahol egy férfi – megszegve az ellene hozott távoltartási tilalmat – megölte volt feleségét, két gyermekét és anyósát, mielőtt öngyilkos lett. A mészárlást egyedül a nő korábbi kapcsolatából származó 11 éves lánya élte túl, aki a bűntény időpontjában iskolában volt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!