Nemzetközi foci

Magyar szempontból javult a lipcsei koronavírus-helyzet

Max Ellerbrake / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Max Ellerbrake / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Gulácsi Péter akár már vasárnap az RB Leipzig labdarúgócsapatának rendelkezésére állhat, amennyiben szombati koronavírustesztje negatív eredményt hoz, írta az MTI.

Kapcsolódó
Willi Orbán is koronavírusos lett
Gulácsi Péter mellett a lipcseiek másik válogatott játékosa is kidőlt.

„Három-négy napja tünetmentes, sokat beszéltünk egymással, mert karanténtársak lettünk. De mivel egy hete nem edzett, ezért Josep Martinez áll majd a kapuban” – mondta szombati sajtótájékoztatóján a magyar válogatott hálóőrrel kapcsolatban Jesse Marsch vezetőedző, aki Gulácsival egy időben szintén megfertőződött a koronavírussal.

A betegség miatt lázzal és reumatikus fájdalmakkal küzdő tréner vasárnap a Bayer Leverkusen elleni bajnoki találkozón még biztosan nem térhet vissza a kispadra, mivel az ő gyorstesztje továbbra is pozitív eredményt hozott. Helyettese ezúttal is Achim Beierlorzer lesz, aki szerdán a Club Brugge 5-0-s legyőzésekor irányította a csapatot a Bajnokok Ligájában.

A lipcsei együttes pénteken jelentette be, hogy a keddi három esetet követően további hatan fertőződtek meg, köztük a szintén magyar válogatott Willi Orbán.

Olvasói sztorik