Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szczesny: Ki lehet kapni, de nehezen fogadom el, ha így veszítünk

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

A címvédő Chelsea 4-0-ra győzött a Juventus ellen a Bajnokok Ligája H csoportjának rangadóján, és ezzel az angol csapat nagy lépést tett a csoportelsőség felé.

A Bajnokok Ligájában még sosem szenvedett négygólos vereséget a Juve, az eddigi negatív rekord két 4-1-es zakó volt, a 2009-2010-es csoportkörben a Bayern, a 2017-es döntőben a Real Madrid osztott ki ekkora maflást az olasz csapatnak.

„Sajnos a meccsen láttuk a két csapat közötti különbséget. A Chelsea Európa legjobb csapata, a BL címvédője, és nem tudtuk felvenni vele a versenyt. Ami fáj, nagyon fáj.

Már úgy tűnt, megtaláltuk az egyensúlyt, és jó úton járunk, erre most tragikus teljesítményt nyújtottunk, és négy góllal megbüntettek minket. Ki lehet kapni, de nehezen fogadom el, ha így veszítünk

nyilatkozta a Juventus kapusa, Wojciech Szczesny.

A Juvénak a csoportkör utolsó fordulójában meg kell vernie a svéd Malmőt, és azért drukkolnia, hogy közben a Chelsea pontokat veszítsen az orosz Zenit otthonában.

Ha a Chelsea nyer Szentpétervárott, akkor a jobb egymás elleni mérleg miatt biztosan megelőzi a Juventust, amely másodikként akár a Bayernbe vagy a Liverpoolba is belefuthat a 16 között.

Olvasói sztorik