Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlai lemaradhat a Lipcse kulcsfontosságú BL-meccséről

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A csoportjából már nem juthat tovább, de az Európa Ligában még szerepelhet tavasszal az RB Leipzig, ehhez azonban meg kellene előznie a Club Brugge-t. A lipcseiek szerdán épp a belga riválishoz látogatnak majd a Bajnokok Ligájában és mindenképpen nyerniük kell.

Ugyanakkor erősen kérdéses, hogy Szoboszlai Dominik pályára léphet-e.

A magyar válogatott játékos még a San Marino elleni világbajnoki selejtezőt (amelyen két gólt is szerzett) követően érzett fájdalmat a combjában, így Lengyelország ellen már nem játszott. A múlt héten könnyített edzésmunkát végzett, ám így is kezdő volt a Hoffenheim elleni bajnokin. A 2-1-ra elveszített mérkőzés 71. percében le kellett cserélni bokasérülés miatt.

Kapcsolódó
Solskjaert ki kellett rúgni, de a fejétől bűzlik a hal a Manchester Unitednél
Solskjaer ideje lejárt a Manchester Unitednél, de a menesztés időzítése vezetési kérdéseket vet fel. Ráadásul az MU-nak nem a legjobbak a kilátásai az edzőpiacon.

Az rblive.de a Kickerre hivatkozva arról ír, hogy Szoboszlai a röntgenvizsgálaton már túl van, ez alapján a csontja nem sérült, MRI-vel ellenőrzik, hogy a szalagjai rendben vannak-e. Majd csak a pontos diagnózis ismeretében derül ki, hogy mennyit kell kihagynia. Hétfőn mindenesetre a többiektől külön készült.

Szoboszlai fél év kihagyást követően ebben a szezonban mutatkozott be a Leipzigben, tizenhat mérkőzésen hat gólja és három gólpassza van. A BL-ben a PSG ellen volt eredményes tizenegyesből, azzal szerezte meg eddigi egyetlen pontját csapata a csoportkörben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik