Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mégiscsak hiányzik Cristiano Ronaldo a Juventusnak

Isabella BONOTTO / AFP
Isabella BONOTTO / AFP

Cristiano Ronaldo távozása után nem megy úgy a gólszerzés a Juventusnak, így több kell a csapattól ennek érdekében – fogalmazott Massimiliano Allegri. A Juve kedden már biztos továbbjutóként Londonban a címvédő Chelsea vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligája H csoportjában, ezt megelőzően tartott sajtótájékoztatót az olasz edző.

„Egy olyan csapattal mérkőzünk a csoportelsőségért, amely vezeti a Premier League-et és megnyerte a Bajnokok Ligáját az elmúlt idényben” – szögezte le Allegri. Kitért a londoniak keretébe sérülés után várhatóan visszatérő Romelu Lukakura is, aki – mint mondta – minőségi változást hozhat a rivális játékába, mivel nélküle inkább a kontrajáték dominál a Chelsea-nél.

Kapcsolódó
Ronaldo búcsúüzenete Solskjaernak: Sok sikert, barátom! Megérdemled
A norvég edző könnyeivel küszködve árulta el, mit mondott a játékosoknak a távozása előtt.

A Juventus nem indította jól az idényt: noha a BL-ben eddigi mind a négy találkozóját megnyerte – szeptemberben angol vetélytársát vendéglátóként 1-0-ra győzte le –, addig a pontvadászatban döcög a szekér, 13 forduló után mindössze hat győzelem és 18 szerzett gól mutatja, hogy nincs igazán meg a gárda jó formája, különösen igaz ez támadásban.

„Muszáj fejlődnünk a befejezések terén. Jó lehetőségeket alakítunk ki, és aztán az utolsó pillanatban hibákat vétünk. Tizennyolc gólt szereztünk és tizenötöt kaptunk a Serie A-ban, több találatra van szükségünk csapatként” – fejtette ki Allegri, aki megemlítette a nyáron a Manchester Unitedhez visszatérő, az elmúlt szezonban 29 találattal olasz gólkirály Cristiano Ronaldót.

Akárhová megy, Cristiano mindig a legjobb gólszerző. Sok játékosunk van, aki gólokat tud szerezni, de pillanatnyilag nem találjuk őket

– mondta Allegri.

A Chelsea elleni mérkőzés kedden 21 órakor kezdődik a Stamford Bridge-en a szerb Srdjan Jovanovic sípjelére.

Olvasói sztorik