Nemzetközi foci

Ibahimovicék váratlan veresége akár a vb-szereplésbe kerülhet

Levan Verdzeuli/Getty Images
Levan Verdzeuli/Getty Images

A Zlatan Ibrahimoviccsal felálló svéd válogatott óriási meglepetésre 2-0-ra kikapott Georgia ellen a világbajnoki selejtezők csütörtöki játéknapján.

Az első találat a 61. percben esett, amikor egy óriási kavarodás végén Hvicsa Kvaracskelia a svéd kapuba kotorta a labdát.

Negyedórával később megint Kvaracskelia lőtt gólt, mert a kitámadó skandináv csapat menteni igyekvő védője ijedtében a csatárba rúgta a labdát, aki így a kapuig meg sem állt.

A svédeknek ez óriási fájdalom, mert a spanyolok egy Görögország elleni sikerrel a csoport élére állhatnak, amely az egyetlen automatikus vb-részvételt érő eredmény. Hab a tortán, hogy az utolsó vb-selejtezőt éppen egymás ellen zárja a spanyol és svéd csapat.

A H csoportban az élen álló Oroszország 6-0-val gázolt át a ciprusiakon, ami 1965 óta a legnagyobb sikere a világbajnoki selejtezőkben.

A J csoportban az észak-macedónok idegenben ütötték ki az örményeket, és ezzel feljöttek a második helyre, ahova visszakerülhet a román csapat, ha az esti programban legyőzi a vendég Izlandot.

Eredmények – világbajnoki selejtezők

   A csoport:
Azerbajdzsán-Luxemburg 1-3 (0-0)
gól: Szalahli (83.), illetve Rodrigues (67., 91.), Thill (78.)

    B csoport:
Georgia-Svédország 2-0 (0-0)
gól: Kvarachelia (61., 77.)

    H csoport:
Oroszország-Ciprus 6-0 (1-0)
gól: Jerohin (4., 87.), Szmolov (55.), Mosztovoj (56.), Szutormin (62.), Zabolotnyij (82.)

    J csoport:
Örményország – Észak-Macedónia 0-5 (0-2)
gól: Trajkovski (22.), Bardhi (36., 66., 90., utóbbi kettőt 11-esből), Ristovski (79.)

Olvasói sztorik