Handout / ADELAIDE UNITED FOOTBALL CLUB / AFP
Nemzetközi foci sport

Fontos-e annyira egy futballvébé, hogy valaki az életét tegye kockára érte?

Amennyiben Ausztrália a várakozásoknak megfelelően kiharcolja a világbajnoki szereplést, elképzelhető, hogy a szakmai stáb számítana az Adelaide United balbekkjének, Josh Cavallónak a játékára. A kérdés csak az, hogy a 21 éves játékos részt venne-e a katari vébén.

Kapcsolódó

Persze, ki ne szerepelne a világ legnagyobb futballeseményén, ha lehetősége nyílik rá. Ám Cavallo olyat tett, amit a sportágban eddig kevesen: bevallotta homoszexualitását. Márpedig a világbajnokságot egy olyan országban rendezik, ahol a melegeket nem kedvelik.

Olvastam, hogy Katarban halálbüntetés van érvényben a homoszexualitásra. Ez megrémít, és így nem akarok részt venni a tornán

nyilatkozta.

„Szomorú, hiszen végső soron a vb a legnagyobb dolog, amit futballistaként elérhetsz. De amikor arra gondolok, hogy a saját életemet kockáztatom a részvétellel, akkor felmerül bennem a kérdés: a saját életem fontos-e annyira, hogy kockára tegyem a karrieremért?”

A világ egyetlen nyíltan meleg élvonalbeli férfi labdarúgója azt állítja, hogy fél játszani az arab országban, ahol a homoszexualitás korbácsolással, hosszadalmas börtönnel vagy akár kivégzéssel is büntethető.

Cavallo eddig csak U21-es szinten képviselte Ausztráliát, de idén nagyon jól teljesített klubszinten, így felhívta már magára Graham Arnold szövetségi kapitány figyelmét.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!