Nemzetközi foci

Fontos-e annyira egy futballvébé, hogy valaki az életét tegye kockára érte?

Handout / ADELAIDE UNITED FOOTBALL CLUB / AFP
Handout / ADELAIDE UNITED FOOTBALL CLUB / AFP

Amennyiben Ausztrália a várakozásoknak megfelelően kiharcolja a világbajnoki szereplést, elképzelhető, hogy a szakmai stáb számítana az Adelaide United balbekkjének, Josh Cavallónak a játékára. A kérdés csak az, hogy a 21 éves játékos részt venne-e a katari vébén.

Kapcsolódó

Persze, ki ne szerepelne a világ legnagyobb futballeseményén, ha lehetősége nyílik rá. Ám Cavallo olyat tett, amit a sportágban eddig kevesen: bevallotta homoszexualitását. Márpedig a világbajnokságot egy olyan országban rendezik, ahol a melegeket nem kedvelik.

Olvastam, hogy Katarban halálbüntetés van érvényben a homoszexualitásra. Ez megrémít, és így nem akarok részt venni a tornán

nyilatkozta.

„Szomorú, hiszen végső soron a vb a legnagyobb dolog, amit futballistaként elérhetsz. De amikor arra gondolok, hogy a saját életemet kockáztatom a részvétellel, akkor felmerül bennem a kérdés: a saját életem fontos-e annyira, hogy kockára tegyem a karrieremért?”

A világ egyetlen nyíltan meleg élvonalbeli férfi labdarúgója azt állítja, hogy fél játszani az arab országban, ahol a homoszexualitás korbácsolással, hosszadalmas börtönnel vagy akár kivégzéssel is büntethető.

Cavallo eddig csak U21-es szinten képviselte Ausztráliát, de idén nagyon jól teljesített klubszinten, így felhívta már magára Graham Arnold szövetségi kapitány figyelmét.

Olvasói sztorik