Nemzetközi foci

„Azt hittem, meghalt” – megúszta a tragédiát a dán futballcsapat

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Sokkoló eseményeken van túl a Vordingborg amatőr labdarúgócsapata, amely szombaton egy 90. percben szerzett góllal 2-1-es győzelmet aratott a Nakskov ellen. Az igazi dráma azonban ezután következett, az örömöt felváltotta a döbbenet és az elkeseredés.

A hármas sípszó után a csapat a győzelmet ünnepelte, azonban Benjamin Rud Jensen egyszer csak összeesett a pályán. Jan Faber edző nem titkolta, a legrosszabbtól tartott.

Beszélgettem néhány nézővel, és hirtelen azt láttam, hogy Benji a földön fekszik. Azt hittem, hogy meghalt

nyilatkozta.

A győztes gólt szerző Anders Nielsen és a kapusedző Nils Stausholm rohant oda először, hogy segítsen és rövid küzdelem után sikerült visszahozni az életbe a játékostársat. A mentőben aztán sikerült stabilizálni az állapotát, de Jensent még mindig kórházban ápolják.

„A fiúk egy része sírt, mások pedig egyáltalán nem tudtak mit mondani. Szörnyű élmény volt, és ezer dolgot át kellett gondolnunk. Benjinek két kisgyermeke van, és én csak azt éreztem, haza akartam menni a sajátjaimhoz. De a Nakskovból induló út hétszer hosszabb volt a szokásosnál” – mondja Faber, aki vasárnap este szinte le sem csukta a szemét.

Reggel 7.49-kor azonban kapott egy megnyugtató üzenetet játékosától. Benjamin Rud Jensen azt mondta, nem sokat aludt és ugyan jobban érzi magát, még sok vizsgálat vár rá.

A mellkasi fájdalmaim enyhültek, de továbbra is erős fejfájás és szédülés gyötör

– írta edzőjének.

A csapatra még egy mérkőzés várna az őszi szezonban, de a szombati, Haslev elleni hazai mérkőzés minden bizonnyal elhalasztják.

A játékosokat a dán szövetség krízispszichológusai keresik majd fel, hogy segítsenek közösen feldolgozni a traumát.

„Néhányan éppen most veszítették el egy barátjukat, akinek péntek este voltunk a megemlékezésén. Aztán másnap jött ez. Tiszta őrület” – tette hozzá Jan Faber.

Olvasói sztorik