MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

„Azt hittem, meghalt” – megúszta a tragédiát a dán futballcsapat

Sokkoló eseményeken van túl a Vordingborg amatőr labdarúgócsapata, amely szombaton egy 90. percben szerzett góllal 2-1-es győzelmet aratott a Nakskov ellen. Az igazi dráma azonban ezután következett, az örömöt felváltotta a döbbenet és az elkeseredés.

A hármas sípszó után a csapat a győzelmet ünnepelte, azonban Benjamin Rud Jensen egyszer csak összeesett a pályán. Jan Faber edző nem titkolta, a legrosszabbtól tartott.

Beszélgettem néhány nézővel, és hirtelen azt láttam, hogy Benji a földön fekszik. Azt hittem, hogy meghalt

nyilatkozta.

A győztes gólt szerző Anders Nielsen és a kapusedző Nils Stausholm rohant oda először, hogy segítsen és rövid küzdelem után sikerült visszahozni az életbe a játékostársat. A mentőben aztán sikerült stabilizálni az állapotát, de Jensent még mindig kórházban ápolják.

„A fiúk egy része sírt, mások pedig egyáltalán nem tudtak mit mondani. Szörnyű élmény volt, és ezer dolgot át kellett gondolnunk. Benjinek két kisgyermeke van, és én csak azt éreztem, haza akartam menni a sajátjaimhoz. De a Nakskovból induló út hétszer hosszabb volt a szokásosnál” – mondja Faber, aki vasárnap este szinte le sem csukta a szemét.

Reggel 7.49-kor azonban kapott egy megnyugtató üzenetet játékosától. Benjamin Rud Jensen azt mondta, nem sokat aludt és ugyan jobban érzi magát, még sok vizsgálat vár rá.

A mellkasi fájdalmaim enyhültek, de továbbra is erős fejfájás és szédülés gyötör

– írta edzőjének.

A csapatra még egy mérkőzés várna az őszi szezonban, de a szombati, Haslev elleni hazai mérkőzés minden bizonnyal elhalasztják.

A játékosokat a dán szövetség krízispszichológusai keresik majd fel, hogy segítsenek közösen feldolgozni a traumát.

„Néhányan éppen most veszítették el egy barátjukat, akinek péntek este voltunk a megemlékezésén. Aztán másnap jött ez. Tiszta őrület” – tette hozzá Jan Faber.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!