Nemzetközi foci bajnokok ligája

Simeone is azt hitte, játékosa banális dolog miatt kapott pirosat

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Gyorsan dűlőre vitte a dolgot a Liverpool az Atlético Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának szerdai mérkőzésén, igaz, tíz ember ellen könnyebb dolga volt a várnál.

Kapcsolódó
Szoboszlai elárulta, mit mondott Neymarnak a büntető előtt
Jesse Marsch szerint nehéz úgy kivívni a bírók tiszteletét, ha ők a nagy csapatokat védik.

Az angolok Diogo Jota és Sadio Mane góljaival már a 21. percben 2-0-ra vezettek, aztán jött a 36. perc, amikor Mané buktatását követően Felipe piros lapot kapott. Sokáig nem volt egyértelmű, miért: a szabálytalanságot követően ugyanis úgy tűnt, Danny Makkelie játékvezető sárga lapot adna a brazilnak, de miután többszöri felszólításra sem volt hajlandó odamenni a játékvezetőhöz, végül pirosat kapott.

Azonban Diego Simeone, az Atlético edzője mindezt nem hánytorgatta fel a meccset követően, a szakember ugyanis addigra már tudta, hogy a hátulról történő, szándékos buktatás ért piros lapot.

A játékvezető egyből pirosnak érezte. Először azt hittem, hogy azért, mert Felipe nem ment oda a játékvezetőhöz, amikor hívta, de a bíró elmondta, hogy a hátulról akasztás volt súlyos vétség

– nyilatkozta az argentin edző.

Simeone elmondta, azért látott pozitívumokat is csapatától.

„Mindkét csapat jól kezdett, aztán jöttek a hazai gólok, majd a kiállítás és ez mindent megnehezített. Ugyanakkor tetszett, ahogy szenvedtünk a második félidőben, az a 45 perc azt a célt szolgálta, hogy megmutassa nekünk, hogy nyomás alatt tudunk jobban is védekezni.”

Az Atlético az előző idényhez képest elsősorban védekezésben romlott, a La Ligában 11 forduló után már tíz kapott gólnál jár, ez az előző idény ugyanezen szakaszában mindössze kettő volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik