Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ezt azért rögzítsük: az Ajax 7-1-gyel hozta le a Dortmund elleni meccseit

Ina Fassbender / AFP
Ina Fassbender / AFP

Az Ajax már be is jutott a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé, miután szerdán hátrányból fordítva legyőzte a Borussia Dortmundot. Erik ten Hag csapata mind a négy mérkőzését megnyerte és már biztosan az első helyen jut majd tovább a csoportból. És nem szabad szó nélkül hagyni az amszterdamiak teljesítményét.

  • A hollandok a Sporting otthonában aratott 5-1-es győzelemmel kezdtek,
  • majd otthon 2-0-ra verték a Besiktast,
  • 4-0-ra ütötték a Dortmundot,
  • majd Németországban is 3-1-re győztek.

Négy forduló alatt így 14-2-es gólkülönbségük van, miközben a legnagyobb csoportriválist, a Dortmundot 7-1-gyel rendezték le a két meccsen.

Gondolhatnánk, hogy Ten Hag ezek után a fellegekben járt, de az 51 éves vezetőedző kritikus hangot ütött meg a lefújás után. Mint mondta, ez visz előre.

„Ha sokáig akarsz jutni, akkor bizony kritikusnak kell lenned. Az első félidőben túl sokszor veszítettük el a labdát, szóval rohangálhattunk vissza védekezni” – így az Ajax trénere, aki szerint természetesen nem csapata a BL esélyese, de abban is biztos, hogy senki nem akarja majd a sorsolásnál az Ajaxot kapni.

Az Ajax a holland bajnokságban is vezet, igaz, ott már nem makulátlan a mérlege, mert a nyolc győzelme mellett két döntetlen és egy vereség is becsúszott már. Viszont mindent elmond a csapatról, hogy 37-2 a gólkülönbsége az Erdeivisében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik