Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lewandowski az első száz BL-meccsén jobb gólátlagot virított, mint Messi és Ronaldo

Frank Hoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
Frank Hoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Századik mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában Robert Lewandowski, aki nem tétlenkedett a Benfica elleni csoportmeccsen: az első félidőben egyszer, a másodikban kétszer talált be, így mesterhármassal vette ki a részét a Bayern München 5-2-es győzelemből.

A BL-ben száz meccs alatt a lengyel csatár 81 alkalommal volt eredményes, és a 0,81-es gólátlaga jobb, mint bármelyik másik, jelenleg aktív játékosnak, aki eljutott a centenáriumig a sorozatban. A rangsor második, illetve harmadik helyén természetesen Lionel Messi és Cristiano Ronaldo található, előbbi 0,75-ös, utóbbi 0,64-es gólátlagot hozott össze az első száz BL-találkozóján.

Lewandowskinak akár a négy gól is összejöhetett volna a Benfica ellen, de az első félidő hosszabbításában kihagyott egy tizenegyest. A Bayern támadója ezt megelőzően februárban, a Hertha elleni bajnokin hibázott büntetőt, azóta hétszer is átverte a vele szemben álló kapust, most azonban Odisszeasz Vlahodimosz kifogott rajta.

Lewandowski először hagyott ki tizenegyest a BL-ben, korábban 14/14 volt a mérlege. Mivel az első félidőben Serge Gnabry góljánál ő volt az előkészítő, így 2013 óta ő lett az első focista a BL-ben, akinek egy meccsen volt gólja, asszisztja és kihagyott 11-ese is, ilyet legutóbbi Diego Costa produkált az Atlético játékosaként az Austria Wien ellen.

A Bayern az 5-2-es győzelemből négy forduló után is százszázalékos, és ott van a legjobb 16 között.

Olvasói sztorik