Nemzetközi foci

Legutóbb 19 éve rajtolt ilyen gyengén a Barcelona

Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az FC Barcelona legutóbb 19 évvel ezelőtt rajtolt a mostanihoz hasonló gyenge mutatóval a spanyol labdarúgó-bajnokságban, írta az MTI.

Kapcsolódó
Barcelonában nagyon aggódnak Agüeróért
A csatárt mellkasi panaszok miatt cserélték le, szívvizsgálatra kórházba vitték.

Az együttes 11 mérkőzését követően mindkétszer 16 pontot szerzett, bár akkor 18-12-es gólkülönbséggel állt, és a legnagyobb rivális Real Madriddal gól nélküli döntetlent játszott, most viszont rosszabb a gólkülönbsége (16-12), egy hete pedig házigazdaként maradt alul az El Clásicón.

A most zajló kiírásban a legutóbbi három meccsén mindössze egy pontot gyűjtött: múlt szombaton a Real Madridtól a Camp Nouban kapott ki 2-1-re, majd a hétközi fordulóban a Rayo Vallecano vendégeként 1-0-ra. Utóbbit követően menesztették a csapat éléről Ronald Koeman vezetőedzőt, akit szombaton ideiglenes megbízatással Sergi Barjuán helyettesített, a katalánok otthon 1-1-re végeztek az Alavésszel.

Az együttes mostani gyengélkedése erős hatással van a nézőszámra is: a szombati bajnoki előtt 26 238 pártoló tag jelezte, hogy nem él bérleti jogával, a százezres stadionban az esős napon így 37 278 néző volt, amely létszám nagyságrendileg megfelel az ezredforduló elejének átlagának.

Olvasói sztorik