Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Legutóbb 19 éve rajtolt ilyen gyengén a Barcelona

Az FC Barcelona legutóbb 19 évvel ezelőtt rajtolt a mostanihoz hasonló gyenge mutatóval a spanyol labdarúgó-bajnokságban, írta az MTI.

Kapcsolódó
Barcelonában nagyon aggódnak Agüeróért
A csatárt mellkasi panaszok miatt cserélték le, szívvizsgálatra kórházba vitték.

Az együttes 11 mérkőzését követően mindkétszer 16 pontot szerzett, bár akkor 18-12-es gólkülönbséggel állt, és a legnagyobb rivális Real Madriddal gól nélküli döntetlent játszott, most viszont rosszabb a gólkülönbsége (16-12), egy hete pedig házigazdaként maradt alul az El Clásicón.

A most zajló kiírásban a legutóbbi három meccsén mindössze egy pontot gyűjtött: múlt szombaton a Real Madridtól a Camp Nouban kapott ki 2-1-re, majd a hétközi fordulóban a Rayo Vallecano vendégeként 1-0-ra. Utóbbit követően menesztették a csapat éléről Ronald Koeman vezetőedzőt, akit szombaton ideiglenes megbízatással Sergi Barjuán helyettesített, a katalánok otthon 1-1-re végeztek az Alavésszel.

Az együttes mostani gyengélkedése erős hatással van a nézőszámra is: a szombati bajnoki előtt 26 238 pártoló tag jelezte, hogy nem él bérleti jogával, a százezres stadionban az esős napon így 37 278 néző volt, amely létszám nagyságrendileg megfelel az ezredforduló elejének átlagának.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!