Nemzetközi foci

17 meccs után kirúghatják a Tottenham edzőjét

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

A brit Telegraph értesülése szerint vasárnap dönthet edzője, Nuno Espirito Santo sorsáról a Tottenham labdarúgócsapatának vezetősége.

Kapcsolódó
Nehéz eldönteni, hogy Cristiano Ronaldo gólja, vagy gólpassza volt szebb
Viszonylag simán nyert a Manchester United a Premier League-ben.

A portugál szakember a nyáron érkezett, eddig 17 tétmérkőzésen ült a londoni csapat kispadján, nyolc győzelem és két döntetlen mellett hét vereség a mérlege.

A lap szerint a portugál menedzser már szeptemberben közel állt a kirúgáshoz, amikor sorozatban három vereséget szenvedett a PL-ben (a Crystal Palace, a Chelsea és az Arsenal csapataitól), és ugyan jött egy kis felemelkedés, a legutóbbi négy tétmeccs három veresége (közte a szombati, Manchester United ellen 0-3) már Daniel Levy elnöknek is sok volt.

Nuno korai menesztése kínos kérdéseket vethet fel Fabio Paratici futballigazgatóval kapcsolatban is, akit a nyáron neveztek ki a posztra, de mindjárt elsőre mellényúlt.

Az Evening Standard azt írta, portugál lett az első olyan Spurs-edző Christian Gross óta, aki az első tíz Premier League-mérkőzéséből ötöt elveszített. A lap úgy tudja, az utódjelöltek között ismét ott van Paulo Fonseca – akivel Jose Mourinho távozása után már kacérkodtak a nyáron –, illetve a Porto edzője, Sergio Conceicao is.

Olvasói sztorik