Nemzetközi foci

Komoly bajba kerülhet a Fradi EL-riválisa

Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Két meghatározó játkosát, Patrik Schicket és Karim Bellarabit is hetekre elvesztette a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer Leverkusen. A cseh és a német támadó is vasárnapi, Köln elleni 22-es döntetlennel zárult Bundesliga-mérkőzésen sérült meg, előbbinek a bokájával, utóbbinak a combhajlító-izmával vannak problémák. 

A klub hétfői közleménye szerint a szakmai stáb abban bízik, hogy a november közepén esedékes válogatott szünetet követően újra számíthat a futballistákra. 

Schick a szezon eddigi részében a Ferencvárossal azonos Európa Liga-csoportban szereplő csapat egyik legjobbja volt, a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság társgólkirálya – aki az utolsó Puskás Arénában rendezett mérkőzésen, a hollandok elleni nyolcaddöntőben is eredményes volt, de betalált félpályáról is – kilenc bajnokin nyolcszor volt eredményes, amivel Robert Lewandowski és Erling Haaland mögött harmadik a góllövőlistán. 

Kapcsolódó
A Fradi két légiósa majdnem egymásnak esett meccs közben
Nem megy a csapatnak, a frusztráltság pedig vitát generált a csapattársak között.

A Bundesliga negyedik helyén álló Leverkusen szerdán a Német Kupa második fordulójában a Karlsruhét látja vendégül. A Ferencvárost az Európa Liga csoportkörének első fordulójában 2-1-re legyőzte, majd december 9-én vendégeskedik a Groupama Arénában. 

Shick félpályás Eb-gólja:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik