Nemzetközi foci bajnokok ligája

U21-es játékosokra építve oktatja a topligás riválisokat a Salzburg a BL-ben

KRUGFOTO / APA / AFP
KRUGFOTO / APA / AFP

Három forduló alatt szerzett hét pontjával vezeti a Bajnokok Ligája H csoportját az RB Salzburg, amely a Sevillával döntetlenezett (1-1), majd hazai pályán legyőzte a Lille-t (2-1) és a Wolfsburgot is (3-1).

A topligás riválisokat lepipáló osztrák csapat ráadásul úgy vezeti a csoportot, hogy az edző, Matthias Jaissle nem fél fiatalokat pályára küldeni.

Az Opta statisztikái szerint a Salzburg az eddigi három BL-meccsen 17 U21-es játszatott, amivel magasan vezeti a rangsort ebben a statisztikában. A második helyezett az Ajax tíz játékossal, a Barcelona nyolc, a Real Madrid hét U21-es focistát vetett eddig be az idei BL-csoportkörben.

A Wolfsburg elleni szerdai győzelem alkalmával a salzburgi kezdőben hat olyan játékos volt, aki 2000. január 1. után született, és az osztrákok mindhárom gólját U21-es játékos szerezte, a 21 éves Noah Okafor duplázott, és betalált a 19 éves Karim-David Adeyemi is.

Okafort tavaly januárban 11,2 millió euróért szerezte meg a Salzburg a svájci Baseltől, idén a BL-ben szerzett két gólja mellett a bajnokságban négyszer, az osztrák kupában kétszer volt eredményes.

Adeyemit 2018 nyarán igazolta le a Salzburg 3,35 millió euróért a német Unterhachingtól, majd szerepelt a Salzburg fiókcsapatában, a Lieferingben, és 2020 tavaszán tért vissza a Red Bull által támogatott klubhoz. Azóta a bajnokságban 49 meccsen 16 gólig és 13 gólpasszig jutott.

A kiemelt képen Okafor látható.

Olvasói sztorik