Nemzetközi foci

Szurkolónak nézték, megtámadták a huligánok az Union Berlin elnökét

A szerdai esetből kiindulva nem számíthatnak könnyű estére az Union Berlin szurkolói a Feyenoord elleni, idegenbeli Konferencia Liga-mérkőzésen.

A rotterdami klub huligánjai ugyanis szerdán megrohamozták a De Huismeester bárt, ahol berlini szurkolókat véltek felfedezni, de mindössze az Union Berlin elnökét, Dirk Zinglert, a sajtószóvivő Christian Arbeitet és közvetlen munkatársaikat (köztük hét nőt) találták ott.

A sörözésből így verekedés lett a Berliner Kurier szerint tárgyak repültek, szemüvegek törtek, bárszékekből fegyverek lettek. Szerencsére komolyabb baj nem történt, az áldozatok megúszták pár zúzódással, csupán egy nőt kellett kórházba szállítani, mert sokkot kapott.

A rendőrség megérkezésével a támadók elmenekültek, a lap szerint egy embert sikerült elkapni mindössze.

A lap szerint a német-holland kapcsolatok nem a legjobbak a futball terén, különösen Rotterdamban, amely a leginkább szenvedett a náci Németországtól a második világháborúban.

A német klub már üzent is a szurkolóinak, hogy akik a helyszínen tekintenék meg a mérkőzést, a kikötő népszerű helyén (Oude Haven) gyülekezzenek és transzferbuszokkal utazzanak a stadionba.

Olvasói sztorik