Nemzetközi foci

Koronavírusban meghalt a legendás szerb kapus

69 éves korában, koronavírusban meghalt Dragan Pantelic, a szerbek egykori legendás kapusa, aki 19 alkalommal szerepelt a jugoszláv válogatottban is.

A nisi születésű sportember pályafutása nagy részében a helyi Radnickit erősítette, 1971 és 1981, illetve 1984-85-ben összesen 421 mérkőzésen védett. Két évig, 1981-83 között a francia Bordeaux kapusa volt.

20 éves pályafutása során összesen 529 meccset játszott klubszinten, 8-at az olimpiai, 19-et pedig a felnőtt jugoszláv válogatott mezében.

Tagja volt az olimpiai 4. válogatottban az 1980-as játékokon, de szerepelt az 1982-es világbajnokságon is, ahol csapata nem jutott tovább a csoportjából, de ez nem rajta múlott, nagyszerűen védett.

Híressé vált gólerősségéről is, gyakran ő végezte el a büntetőket és a szabadrúgásokat. A szerb sajtó szerint 29 gólt szerzett (ebből kettőt a válogatottban, egy dánok és egy görögök elleni vb-selejtezőn).

Egy Celik elleni bajnokin triplázott is a Radnicki színeiben, ezzel

ő lett a történelem első jugoszláv kapusa, aki mesterhármast szerzett hivatalos mérkőzésen.

Egyik leghíresebb gólját 1980-ban a Velez ellen kirúgásból szerezte.

1989-1990-ben szeretett klubja edzője, majd elnöke lett. Az utóbbi időben visszavonult és csak hobbijának, a vadászatnak élt.

Pantelic a közelmúltban elkapta a koronavírust, kórházba került, kedd délután állapota rosszabbodott, lélegeztetőgépre került és szerdán kora reggel meghalt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik