Nemzetközi foci

Ő most a legalulértékeltebb brazil focista

Enrico Locci/Getty Images
Enrico Locci/Getty Images

Elmozdult az utolsó helyről a Cagliari az olasz labdarúgó-bajnokságban, miután vasárnap, ebédidőben megverte 3-1-re a Sampdoriát. Az első és a harmadik gólt Joao Pedro szerezte, aki

alighanem a legalulértékeltebb brazil focista jelenleg.

Hogy mennyire fontos a 29 éves támadó a Cagliarinak, azt mi sem jelzi jobban, minthogy a bajnoki szezonban a csapat által szerzett tizenegy gólból nyolcban is benne volt. Hatot maga szerzett, további kettőt előkészített, nyugodtan mondhatjuk, hogy a hátán cipeli a Cagliarit.

Érdekes módon a nagy áttörés még nem érkezett el a karrierjében, igaz, sokáig nem is találta meg igazán a helyét. Otthon játszott az Atlético Mineiróban és a Santosban, megfordult az olasz Palermónál (mindössze négy meccs az első csapatban), a portugál Vitória Guimaraesben és Estorilban, valamint az uruguayi Penarolban is. 2014-ben igazolt aztán a szardíniai csapathoz, amellyel még a Serie B-t is megjárta. Eddig összességében 241 meccsen lépett pályára és 78 gólnál, valamint 26 gólpassznál jár.

Joao Pedro számai a mostani szezonban:

sofascore.com

Cagliariban sem volt minden felhőtlen, voltak sérülései, eltiltásai, egyszer dopping miatt fél évig nem játszhatott. Azonban az előző kettő szezonja jól sikerült, most pedig repülőrajtot vett: ez idő alatt összesen 41 gólt termelt 87 meccsen.

Más kérdés, hogy ilyen számokkal sem sikerült meghívót kiérdemelnie a brazil válogatottba. A Wikipédia szerint egyedül az U17-es korosztályban játszott csak a nemzeti csapatban, amellyel szerepelt a 2009-es világbajnokságon, de Brazília annak ellenére is kiesett a csoportkört követően, hogy olyan játékosokat vitt magával, mint Alisson, Neymar, Casemiro és Philippe Coutinho.

Serie A, 8. forduló

Cagliari-Sampdoria 3-1 (1-0)

Olvasói sztorik