Nemzetközi foci

Világbajnokot venne a Real Madrid, olimpiai bajnok térne vissza Barcelonába

OLIVIER MORIN / AFP
OLIVIER MORIN / AFP

Nem lehet azt mondani, hogy zajlana az élet a spanyol labdarúgás két moguljánál, egyre másra jönnek a pletykák a Real Madrid és a Barcelona háza tájáról.

A madridiak évi 14 millió eurós fizetéssel szerződéssel szeretnék megszerezni Paul Pogbát, a Manchester United francia válogatott középpályását, írta az ABC című spanyol napilapra hivatkozva az MTI.

Kapcsolódó
A pénzügyi gondok ellenére mernek nagyot álmodni a Barcelonánál
A nyáron már jött néhány lejárt szerződésű klasszis, a séma jövőre folytatódhat.

A 28 éves Pogba 2016 óta játszik az angoloknál, de jó ideje tartja magát a hír, hogy elvágyódik a manchesteriektől.

z ABC szerint a fővárosi klub 30 millió eurós bónusszal is csalogatja a világbajnokot, akinek viszont a ManUnited ötéves szerződést kínál Pogbának, évi 20 millió eurós fizetéssel.

Egy másik forrás, az ESPN korábban arról számolt be, hogy Pogba jövő nyáron szabadügynökként Barcelonába költözhet, az alaposan eladósodott katalán klub esélyeit azonban erősen csökkenheti a futballista magas fizetési igénye.

De nem maradna klasszis nélkül a katalán rivális, ugyanis 38 évesen visszatérne egykori klubjához Dani Alves, aki 2008 és 2016 között játszott a katalánoknál.

A brazil védő a katalán Esport3 tévécsatornának nyilatkozva azt mondta, hogy januárban szeretne megállapodást kötni egykori klubjával, hozzátéve, hogy

beérné alacsony fizetéssel is az amúgy nehéz pénzügyi helyzetben levő Barcánál.

Annak idején 391 mérkőzésen szerepelt spanyol csapatában, 21 gólt szerzett és 101 gólpasszt adott. Nyolc idénye alatt hatszor nyert spanyol bajnokságot, négyszer Király-kupát és spanyol Szuperkupát, s egyaránt három alkalommal Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot.

Kapcsolódó
Dani Alves nem kapott fizetést, ezért otthagyta a csapatát
Óriási összeggel lóg neki a brazil klub.

Alves idén szeptemberben maradt csapat nélkül, miután távozott brazil együttesétől, a Sao Paulótól, amellyel a kifizetetlen bérekkel kapcsolatos vitát követően felbontotta szerződését. Helyi sajtóértesülések szerint a Sao Paulo mintegy kétmillió amerikai dolláros (608 millió forintos) járandósággal adósa a futballistának.

A 119-szeres válogatott Dani Alves – aki nyáron csapatkapitánya volt a tokiói olimpián aranyérmes Brazíliának – szeptember elején még tagja volt a válogatott vb-selejtezős keretének, ám az októberi összecsapásokra már nem válogatta be a klub nélkülivé vált hátvédet a szövetségi kapitány, Tite.

Olvasói sztorik