Nemzetközi foci sport

Ilyen sportszerű dolgot is csak az amatőr futballban látni

Amióta a futballt a pénz vezérli, az igazi emberei történések és a fair play egyre inkább háttérbe szorul. Szerencsére az alacsonyabb ligákban még akadnak olyan esetek, amelyek a futball hőskorát idézik.

Ez történt a hétvége egyik, a helyi sajtó által sokat emlegetett ötödosztályú mérkőzésén. A Lowland Football League hétvégi fordulójában az utolsó előtti Gretna FC 2008 a 3. helyen álló Spartans FC csapatát fogadta.

A vendégek a 26. percben ellentmondásos körülmények között szereztek vezetést: egy beadást Blair Henderson fejelt kapura, a labda – első ránézésre – a kapufáról visszapattant hozzá, ő pedig azt már nem hibázta el. Igen ám, de a Gretna játékosai reklamáltak, hogy a labda nem a kapufáról, hanem a kapu mozgatásához szükséges kerékről (!) pattant vissza.

A játékvezetőt ez nem hatotta meg, ugyanakkor a Spartans menedzsere, Dougie Samuel a kispadnál átbeszélte a történteket a stábjával, és úgy döntött, a hazaiaknak igazuk volt.

Így csapata öt perccel később megengedte a Gretnának, hogy egy szögletrúgást követően egyenlítsen.

A hazai szurkolók a félidőben tapsvihar kíséretében engedték az öltözőbe a sportszerű ellenfelet, amely azonban a második játékrészben nem kegyelmezett: Blair Henderson végül mesterhármast jegyzett, az edinburghi csapat pedig 4-1-re nyert.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!