Nemzetközi foci

Ilyen sportszerű dolgot is csak az amatőr futballban látni

Amióta a futballt a pénz vezérli, az igazi emberei történések és a fair play egyre inkább háttérbe szorul. Szerencsére az alacsonyabb ligákban még akadnak olyan esetek, amelyek a futball hőskorát idézik.

Ez történt a hétvége egyik, a helyi sajtó által sokat emlegetett ötödosztályú mérkőzésén. A Lowland Football League hétvégi fordulójában az utolsó előtti Gretna FC 2008 a 3. helyen álló Spartans FC csapatát fogadta.

A vendégek a 26. percben ellentmondásos körülmények között szereztek vezetést: egy beadást Blair Henderson fejelt kapura, a labda – első ránézésre – a kapufáról visszapattant hozzá, ő pedig azt már nem hibázta el. Igen ám, de a Gretna játékosai reklamáltak, hogy a labda nem a kapufáról, hanem a kapu mozgatásához szükséges kerékről (!) pattant vissza.

A játékvezetőt ez nem hatotta meg, ugyanakkor a Spartans menedzsere, Dougie Samuel a kispadnál átbeszélte a történteket a stábjával, és úgy döntött, a hazaiaknak igazuk volt.

Így csapata öt perccel később megengedte a Gretnának, hogy egy szögletrúgást követően egyenlítsen.

A hazai szurkolók a félidőben tapsvihar kíséretében engedték az öltözőbe a sportszerű ellenfelet, amely azonban a második játékrészben nem kegyelmezett: Blair Henderson végül mesterhármast jegyzett, az edinburghi csapat pedig 4-1-re nyert.

Olvasói sztorik