Nemzetközi foci

Nem tud akkora gondban lenni a Barca, hogy ne sztárcsatárok leigazolásában lássa a megoldást

PAUL ELLIS / AFP
PAUL ELLIS / AFP

Jó egy éve másról sem olvasni a Barcelona kapcsán, mennyire súlyos anyagi válságba került a klub, ennek is köszönhető, hogy Lionel Messi a nyár óta már a PSG játékosa. Próbált is pucolni a keretén a csapat, amely így jelentősen meggyengült, a bajnokságban csak a kilencedik helyen áll hét mérkőzést követően, míg a Bajnokok Ligájában két vereséggel kezdett, amire még nem volt példa a sorozatban.

A vezetőedző, Ronald Koeman munkája is veszélyben van, a holland ugyan építgeti a jövő csapatát (rengeteg fiatalnak ad játéklehetőséget), a közelmúltban nem ehhez a szerepléshez szoktak sem a szurkolók, sem a vezetőség. Koeman egyébként sokszor hangoztatja, jobb lenne a helyzet, ha a támadószekció sérültjei visszatérnének, Sergio Agüero és Ousmané Dembélé nem játszott még a szezonban, míg Martin Braithwaite-t műteni kellett – Ansu Fati pedig csak nemrég tért vissza.

Úgy tűnik, hogy a vezetők a további erősítésekben látják a megoldást csatárposzton, két kegyvesztett játékosra is rárepülhetnek már januárban.

  • Egyikük Edinson Cavani, akinek eléggé lecsökkentek a játékpercei a Manchester Unitednél, négy mérkőzésen mindössze 114 perc jutott neki, nem csoda, hogy sem gólja, sem gólpassza nem volt még eddig.
  • Raheem Sterling már valamivel többet játszik a Manchester Cityben, de tíz fellépéséből hatszor is csere volt. A katalán Sport értesülései szerint őt el is engedné klubja a Barcához.

A Barcelonának egyébként a fizetésekkel nem lesz gondja azt követően, hogy Messi mellett Antoine Griezmann is távozott, ugyanakkor szűkös kerete lesz csak az igazolásokra: 16 millió eurót költhet a télen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik