Nemzetközi foci

Eszeveszett izgalmak, elmaradt kiállítás és álomgól a Liverpool-City rangadón

Peter Byrne/PA Images via Getty Images
Peter Byrne/PA Images via Getty Images

2-2-es döntetlent játszott a címvédő Manchester City a Liverpool otthonában úgy, hogy kétszer is egyenlítenie kellett. A pontosztozkodás azt is jelenti, hogy a Chelsea vezeti a Premier League-et.

A gól nélküli első félidőt követően a Pool pörgette fel az eseményeket: a hazai csapat parádésan játszotta ki magát a City fojtogató nyomása alól, különösen Szalah volt extra a támadás során, a passzából pedig Mané szerezte meg az első gólt az 59. percben. Foden egyenlített tíz perccel később, de aztán ismét Szalah villant, egy bámulatos cselsorozat után lőtte ki a kapu hosszú oldalát.

Előtte még Milner úszott meg egy második sárgát – Klopp le is kapta őt a vezetés megszerzése után a pályáról. Mégsem sikerült nyernie a Liverpoolnak, De Bruyne megpattanó lövéssel mentett pontot a vendégcsapatnak, Pep Guardiola üvöltve ugrott fel a helyéről a találat láttán.

Az ikszhez kellett Rodri óriási mentése a 87. percben, bevetődve blokkolta Fabinho lövését, pedig már üresen tátongott a vendégek kapuja.

A többi vasárnapi meccsen

A Tottenham Hotspur 2-1-re legyőzte a vendég Aston Villát, ezzel megszakadt a rossz bajnoki sorozata: az ezt megelőző három meccsén – 1-9-es gólkülönbség mellett – rendre kikapott.

A Crystal Palace és a Leicester City úgy játszott 2-2-es döntetlent egymással, hogy a vendégek az első félidőben hat perc alatt kétgólos előnybe kerültek, a házigazdák a második játékrészben 11 perc alatt egyenlítettek. Schlupp a beállása után szűk egy perccel mentett pontot a hazaiaknak.

Az újonc Brentford a 94. percben lőtt góllal 2-1-re nyert a West Ham United vendégeként.

Premier League, 7. forduló

Tottenham Hotspur-Aston Villa 2-1 (1-0)
Crystal Palace-Leicester City 2-2 (0-2)
West Ham United-Brentford 1-2 (0-1)
Liverpool-Manchester City 2-2 (0-0)

Olvasói sztorik