Nemzetközi foci

Ivással és bulizással csábították Sevillába a francia sztárt

MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI via AFP
MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI via AFP

A hétvégén bejelentette visszavonulását Samir Nasri, a franciák 41-szeres válogatott labdarúgója.

Kapcsolódó
Ököllel ütötte arcon a bírót, azonnal visszavonult a futballedző
Elképesztő események történtek az olasz hetedosztályban.

A többek között az Arsenalban, a Manchester Cityben és a Sevillában is megfordult játékossal a Le Journal du Dimanche készített interjút, ahol mesélt a terveiről. A 35 éves sportoló ugyanis televíziós szakértőként folytatja és a Canal + Bajnokok Ligája-mérkőzésen jelenik majd meg a képernyőn.

„Tíz éve beszélünk már erről, ahányszor meghívtak a stúdióba, minden alkalommal jelezte a csatorna, ha befejezem, akkor dolgozhatom ott” – mondta.

De mesélt korábbi csapatairól is, például a Sevilláról, ahol 2016-17-ben egy szezont eltölthetett kölcsönben. Elárulta, milyen hihetetlen megbeszélést folytatott akkori edzőjével, Jorge Sampaolival.

Az argentin edző ugyanis másképp közelített hozzá, teljes szabadságot kínált neki, nem csupán a pályán, de a hétköznapokban is.

Sampaoli annyira szeretett engem, hogy azt mondta: «Gyere hozzánk, ihatsz, járhatsz buliba, bármit megtehetsz, amit csak akarsz, és én fedezlek a klubban. Csak azt kérem, hogy jól játssz a hétvégén». Még azt is felajánlotta, ha egy hétvégén meglátogatnám a családomat, akkor vigyázna a kutyámra

– mondta.

Nasrit 2010-ben az év legjobb francia labdarúgójává választották, hazája válogatottjában 2007 és 2013 között 41 mérkőzésen 5 gólt szerzett.

2017 júliusától másfél évre eltiltották, mert egy észak-amerikai klinikán intravénás kezelést kapott, amit ő úgy magyarázott, hogy csak vitamininjekcióról volt szó, nem követett el doppingvétséget. Utolsó klubja, a belga Anderlecht tavaly áprilisban elküldte, mivel megsértette a koronavírus-járvány miatt bevezetett előírásokat.

Olvasói sztorik