Nemzetközi foci

„Azt hiszed, olyan jó vagy, mint az apád, de szar vagy!”

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Alaposan meggyűlt a baja Kasper Schmeichelnek, a Leicester City dán válogatott kapusának édesapja örökével, erről az Európa-bajnok kapus, Peter Schmeichel írt One című új önéletrajzában.

A Manchester United egykori kapusa arról írt, hogy fiának már fiatalon meg kellett tanulnia tűrni a kritikákat, hiszen gyakran tapasztalta, hogy az ellenfél szülei lekicsinylő szavakat üvöltöttek neki.

Már az iskolai időszakában elkezdődött mindez az ellenfél játékosok néhány szülőjének kicsinyességével. Felálltak és azt kiabálták a kisfiúnak: «Azt hiszed, olyan jó vagy, mint az apád, de szar vagy!»

írta könyvében Peter Schmeichel.

Amit nagyon sajnál, hogy nem tanúsított több szimpátiát Kaspernek, ami azzal ért véget, hogy fia egy időre abbahagyta a játékot.

„Próbáltam helyes dolgokat mondani, de talán csak hallgatnom kellett volna, és együttérzést tanúsítani. Valószínűleg nem én voltam a legjobb szülő. Lefoglalt a saját karrierem, nem tudtam kezelni azokat a dolgokat, amelyek kívül estek a saját igényeimen.”

Szerencsére Kasper Schmeichel visszatalált a labdarúgáshoz, a Leicesterrel bajnoki címet és FA-kupát nyert, a dán válogatottban pedig eddig 74 mérkőzést játszott.

Olvasói sztorik