Leonardo Benassatto Anadolu Agency via AFP
Nemzetközi foci sport

Elfogták a Chapecoense légikatasztrófájáért felelős személyt

Közel öt évvel a 71 életet követelő repülőgép-baleset után (amelyben a brazil Chapecoense szinte teljes csapata meghalt) Brazíliában letartóztattak egy bolíviai állampolgárt, akit azzal vádolnak, miatta következett be a katasztrófa.

A gép a bolíviai Santa Cruz de la Sierrából repült volna a kolumbiai Medellínbe, de a cél előtt lezuhant.

Kapcsolódó

A LaMia Airlines 2933-as járatért Celia Castedo Monasterio repülésbiztonsági szakember volt a felelős, de ő a vádak szerint „csalárd módon nem tartotta be a repülőgép repülési tervének jóváhagyásához szükséges minimális eljárási követelményeket”.

A nő négy éve bujkált az igazságszolgáltatás elől.

A baleset hivatalos oka az üzemanyaghiány volt, a vizsgálatok szerint a repülőgépben a minimálisnál 20 százalékkal kevesebb kerozin volt.

A 2016. november 28 -i tragédiában 71 ember halt meg, köztük futballisták, a személyzet és a klub illetékesei. Mindössze hatan élték túl: a legénység két tagja, egy újságíró és három futballista: Alan Ruschel, Neto és a jobb lábát elveszítő Jakson Follmann.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!