Nemzetközi foci

Falcao ismét berobbant a spanyol élvonalba

DAX Images / NurPhoto via AFP
DAX Images / NurPhoto via AFP
Nyolc év után visszatért a La Ligába a kolumbiai csatár, Radamel Falcao, aki az újonc Rayo Vallecanóban két meccsen – mindössze 33 percet töltve a pályán – már két gólnál jár.

2011-ben óriási fogást csinált az Atlético Madrid, amely szerződtette az akkor mindössze 25 éves Radamel Falcaót. A kolumbiai csatár két szezon alatt 68 mérkőzésen 52 gólt szerzett a La Ligában, és bár hívta a Real Madrid és a Chelsea, végül Monacóba távozott, közel 20 millió eurós hasznot hozva klubjának.

Kapcsolódó
Még mindig Cristiano Ronaldo és Lionel Messi keres legjobban a focisták közül
A klubváltás után sem csökkent a keresetük annyira, hogy más beérje őket.

A francia csapatban aztán megsérült, nehezen nyerte vissza a formáját, pedig kölcsönjátékosként a Manchester Unitedben és a Chelsea-ben is próbálkozott. 2016 és 2019 között aztán újra magára talált, három szezonban 54 gólt termelt Monacóban.

Következett három év a Galatasarayban, ahol ismét nem volt az igazi, olyannyira, hogy a kolumbiai válogatottban már nem is számolnak vele.

Szeptember 4-én nagy meglepetésre visszatért a La Ligába, de nem valamelyik neves csapathoz, hanem a frissen feljutott Rayo Vallecanóhoz. Eddig két meccsen 33 perc játéklehetőséghez jutott, de már két gólnál jár.

A hétvégén a Getafe ellen talált be először, majd kedden az Athletic Bilbao otthonában a 96. percben szerzett győztes gólt.

A Rayo, amely két vereséggel kezdte a bajnokságot, már tíz pontnál jár a La Ligában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik