Nemzetközi foci

Európa egyik legjobb utánpótlásedzője lett az új török futballkapitány

Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

A Török Labdarúgó Szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy a menesztett Senol Günes helyére a korábbi Európa-bajnok csatárt, Stefan Kuntzot nevezte ki válogatott szövetségi kapitányának.

A török válogatott ugyan jól kezdte a világbajnoki selejtezőket, de az első vereség, a hollandok elleni, idegenbeli 6-1-es kiütés Günes állásába került.

A török lapok már egy hete arról írtak, hogy az új kiszemelt nem más, mint a korábbi 25-szörös német válogatott csatár, Stefan Kuntz, aki játékosként 1996-ban Európa-bajnoki aranyérmet nyert és egy szezont (1995–1996) futballozott a török Besiktasban is.

Edzőként a Borussia Neunkirchen (1999–2000), a Karlsruhe (2000–2002), a Waldhof Mannheim (2003) és az LR Ahlen (2003) után 2016-ban a német U21-es válogatottnál kapott munkát és a csapattal 2017-ben és 2021-ben is Európa-bajnokságot nyert, két éve pedig ezüstérmet nyert.

Idén ő irányította az olimpiai válogatottat is, azonban Németország nem jutott tovább a csoportjából.

A török szövetség bejelentése szerint hétfőn, 15 órakor mutatják be az új kapitányt, és a felek akkor írják alá a szerződést.

Törökország a világbajnoki selejtezők G csoportjában hat forduló után 11 ponttal a harmadik helyen áll, de csak két ponttal van lemaradva a hollandok és a norvégok mögött.

Kuntz bemutatkozására október 8-án, Isztambulban, éppen Norvégia ellen kerül sor.

Olvasói sztorik