Alexander Stupnikov / Sputnik / Sputnik via AFP
Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kollégái mentették meg a kínos hibától a BL-meccs bíróját

A Dinamo Kijev csereként beállt játékosa, Gyenisz Garmas nem értette a szituációt. A Dinamo-Benfica BL-meccs játékvezetője, Anthony Taylor ugyanis a 82. percben előbb a sárga, majd a piros lapot mutatta fel Garmasnak, mintha korábban egyszer már kapott volna sárgát.

A gond csak az volt, hogy a középpályás korábban nem lett büntetve, vagyis Taylor valamit elnézett, és tévésen akarta őt kiállítani.

A szerencséje az volt, hogy kollégái meggyőzték arról, hogy rosszul könyvelte el a lapokat, így Garmas végül csak sárgásnak lett beírva, és maradhatott a pályán a hátralévő bő tíz percben.

Taylornak mázlija volt, de honfitársa, Graham Poll nem járt ilyen jól a 2006-os vébén, amikor a horvátok védőjének, Josip Simunicnak háromszor mutatta fel a sárga lapot az ausztrálok elleni meccsen, mielőtt kiállította volna.

A kijevi meccs 0-0-s eredménnyel zárult.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.