Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Nagy bajban van Dárdai Pál, mert elfogytak a középső védői

Nincs könnyű helyzetben Dárdai Pál, a Hertha labdarúgócsapatának edzője, ugyanis a pénteki, Greuther Fürth elleni bajnoki előtt elfogytak a középső védői.

Kapcsolódó

A Kicker azt írja, a Buchum elleni 3-1-es győzelem során ötvédős rendszerben játszottak a berliniek, de ketten is megsérültek: Jordan Torunarigha izomszakadást szenvedett és hetekre kidőlt, míg a jobbszélső Lukas Klüntert vállsérülés miatt kellett lecserélni az első félidőben.

A kiesése ugyancsak nagy vérveszteség, mert sokoldalúsága miatt ugyancsak tudott játszani a védelem tengelyében. Emellett hetek óta nem áll a szakvezetés rendelkezésre a szintén középső védő, Dárdai Márton, aki a bokáját fájlalja, illetve a combsérüléssel bajlódó balhátvéd, Marvin Plattenhardt.

Nincs több középső védőnk. Ha Dárdai Márton nem tér vissza, akkor nehéz lesz

– mondta Dárdai Pál.

Bochumban a kényszerhelyzet fiatalítást is szült, félidőben ugyanis beállt a 17 éves és 197 napos Linus Gechter.

A 2004 februárjában született védő a klub második legfiatalabb Bundesliga-játékosa lett, nála fiatalabb csak Lennart Hartmann volt, aki 2008 augusztusában 17 évesen és 136 naposan debütált még Lucien Favre irányítása alatt.

Hétfőn Dárdai dicsérte Gechtert és a klub utánpótlás-nevelő munkáját:

„Nagyon büszke vagyok az akadémiára. Amikor tizenkét évvel ezelőtt elkezdtem itt dolgozni, a koncepció mindössze öt papírlap volt. Aztán közösen összehoztuk. Ha lenne statisztikánk a hétvégéről, azt láthatnánk, hogy a saját neveléseink közül Lazar Samardzic gólt szerzett az Udinesében, Luca Netz gólpasszt adott a Mönchengladbachban, Dárdai Palkó játszott a Fehérvárban. A Hertha fiataljai nagyon jól teljesítenek – ezért tisztelet illeti az edzőink munkáját.

Gechterről pedig azt mondta:

Linus bejött, nem szarta tele a nadrágját, igazi férfi.

Pénteken a Fürth ellen lehet, hogy a középpályás Lucas Tousart lesz az egyik középső védő. A francia labdarúgó két hete 45 percig már gyakorolhatta ezt a feladatkört az SFC Stern 1900 ellen 14-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!