Nemzetközi foci

Nagy bajban van Dárdai Pál, mert elfogytak a középső védői

Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Nincs könnyű helyzetben Dárdai Pál, a Hertha labdarúgócsapatának edzője, ugyanis a pénteki, Greuther Fürth elleni bajnoki előtt elfogytak a középső védői.

Kapcsolódó

A Kicker azt írja, a Buchum elleni 3-1-es győzelem során ötvédős rendszerben játszottak a berliniek, de ketten is megsérültek: Jordan Torunarigha izomszakadást szenvedett és hetekre kidőlt, míg a jobbszélső Lukas Klüntert vállsérülés miatt kellett lecserélni az első félidőben.

A kiesése ugyancsak nagy vérveszteség, mert sokoldalúsága miatt ugyancsak tudott játszani a védelem tengelyében. Emellett hetek óta nem áll a szakvezetés rendelkezésre a szintén középső védő, Dárdai Márton, aki a bokáját fájlalja, illetve a combsérüléssel bajlódó balhátvéd, Marvin Plattenhardt.

Nincs több középső védőnk. Ha Dárdai Márton nem tér vissza, akkor nehéz lesz

– mondta Dárdai Pál.

Bochumban a kényszerhelyzet fiatalítást is szült, félidőben ugyanis beállt a 17 éves és 197 napos Linus Gechter.

A 2004 februárjában született védő a klub második legfiatalabb Bundesliga-játékosa lett, nála fiatalabb csak Lennart Hartmann volt, aki 2008 augusztusában 17 évesen és 136 naposan debütált még Lucien Favre irányítása alatt.

Hétfőn Dárdai dicsérte Gechtert és a klub utánpótlás-nevelő munkáját:

„Nagyon büszke vagyok az akadémiára. Amikor tizenkét évvel ezelőtt elkezdtem itt dolgozni, a koncepció mindössze öt papírlap volt. Aztán közösen összehoztuk. Ha lenne statisztikánk a hétvégéről, azt láthatnánk, hogy a saját neveléseink közül Lazar Samardzic gólt szerzett az Udinesében, Luca Netz gólpasszt adott a Mönchengladbachban, Dárdai Palkó játszott a Fehérvárban. A Hertha fiataljai nagyon jól teljesítenek – ezért tisztelet illeti az edzőink munkáját.

Gechterről pedig azt mondta:

Linus bejött, nem szarta tele a nadrágját, igazi férfi.

Pénteken a Fürth ellen lehet, hogy a középpályás Lucas Tousart lesz az egyik középső védő. A francia labdarúgó két hete 45 percig már gyakorolhatta ezt a feladatkört az SFC Stern 1900 ellen 14-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

Olvasói sztorik