Nemzetközi foci

Közel kétmillió eurós pénzbüntetésre ítélték a világbajnok védőt

JEFF PACHOUD / AFP
JEFF PACHOUD / AFP

Súlyos testi sértés és szóbeli bántalmazás miatt 1,8 millió eurós pénzbüntetésre ítélte a müncheni kerületi bíróság Jerome Boatenget, a francia Olympique Lyon világbajnok német labdarúgóját, írta az MTI.

A 33 éves futballista a vád szerint egy 2018-as karibi nyaralás során inzultálta és megütötte két gyermekének édesanyját, akit meg is harapott, illetve a földre lökött, valamint hozzávágott egy lámpát és egy hűtőtáskát. Az ügyésze másfél év felfüggesztett börtönbüntetést, valamint másfél millió eurós pénzbüntetést kért Boatengre.

A 76-szoros válogatott, a Bayern Münchennel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes hátvéd a bírósági meghallgatása során tagadta ezeket a vádakat, ugyanakkor azt elismerte, hogy a karibi nyaralás során volt nézeteltérés köztük.

Boateng azt állította, a nő agresszívvá vált egy vita során, és amikor ő megpróbálta ellökni magától, akkor a földre esett. A futballista szerint azon kaptak össze, hogy mit tegyenek a jövőben,

Boateng ugyanis akkoriban el akart igazolni a Bayerntől és a Paris Saint-Germainben tervezte folytatni a pályafutását. A játékos hozzátette, a következő napon már nyoma sem volt közöttük a konfliktusnak.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy Boateng megütötte a nőt, Stefanie Eckert államügyész pedig azt mondta, a nő családon belüli erőszak áldozata volt, ugyanakkor hozzátette: Boateng pedig a kölcsönösen mérgező párkapcsolatuk áldozata.

A futballista a beszámolók szerint nyugodtan fogadta az ítélet kihirdetését, és még van lehetősége a fellebbezésre.

Boateng végül soha nem játszott a Paris Saint-Germainben, múlt héten szerdán viszont bejelentették, hogy a PSG riválisánál, az Olympique Lyonnál folytatja pályafutását.

Olvasói sztorik