Nemzetközi foci

Haaland a triplája után is úgy érzi, nem szerez elég gólt

Håkon Mosvold Larsen / NTB / AFP
Håkon Mosvold Larsen / NTB / AFP

Sohasem volt még ilyen csatára Norvégiának: Erling Haaland a 15. válogatott mérkőzésén pályafutása második tripláját érte el a nemzeti csapatban: ezúttal Gibraltárt szórta meg alaposan.

Kapcsolódó
Nagy tervekkel érkeztek Hollandiába a törökök, hat góllal távoztak
Depay az amszterdami, Haaland az oslói vb-selejtezőn triplázott.

A Borussia Dortmund 21 éves támadója így már 12 gólnál jár, nem véletlen, hogy a norvég lapok előszeretettel írnak arról, hogy ilyen félelmetesen egy világsztár sem kezdett: Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak 36, illetve 34 válogatott mérkőzés kellett a 12 találathoz.

A norvég futballtörténelemben mindössze négy olyan labdarúgó akadt, aki kevesebb mérkőzésen jutott el kétszámjegyű találatig: Jörgen Juve nyolc (1929-ben), Odd Wang Sörensen kilenc (1948), Einar Gundersen (1920) és Finn Berstad (1927) 12-12 meccsen remekelt.

A számok magukért beszélnek, tiszta őrület. Szerencsések vagyunk, hogy velünk játszik

– reagált Martin Ödegaard, az Arsenal játékosa az Nrk.no portálnak.

„Erling teljesítménye a legdurvább, amit a norvég futballban láttunk. Nem látom okát, hogy ez ne folytatódjon, semmi sem utal arra, hogy nem fog mindenkit felülmúlni” – mondta róla Stale Solbakken szövetségi kapitány..

A szakember szerint 3-4 év alatt megdöntheti a válogatottsági gólrekordot, amit Jörgen Juve tart, aki 1928 és 1937 között 45 mérkőzésen 33-szor volt eredményes.

Haalandot a keddi mérkőzés után megszólaltatta a norvég TV2, de a csatár a mesterhármas ellenére nem volt elégedett saját.

Bár majdnem meg van egy egyes átlagom, de úgy érzem, nem szerzek elég gólt. Többet kellett volna már lőnöm, mint ahány mérkőzést játszottam

– bosszankodott.

Olvasói sztorik