Håkon Mosvold Larsen / NTB / AFP
Nemzetközi foci sport

Haaland a triplája után is úgy érzi, nem szerez elég gólt

Sohasem volt még ilyen csatára Norvégiának: Erling Haaland a 15. válogatott mérkőzésén pályafutása második tripláját érte el a nemzeti csapatban: ezúttal Gibraltárt szórta meg alaposan.

Kapcsolódó
Nagy tervekkel érkeztek Hollandiába a törökök, hat góllal távoztak
Depay az amszterdami, Haaland az oslói vb-selejtezőn triplázott.

A Borussia Dortmund 21 éves támadója így már 12 gólnál jár, nem véletlen, hogy a norvég lapok előszeretettel írnak arról, hogy ilyen félelmetesen egy világsztár sem kezdett: Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak 36, illetve 34 válogatott mérkőzés kellett a 12 találathoz.

A norvég futballtörténelemben mindössze négy olyan labdarúgó akadt, aki kevesebb mérkőzésen jutott el kétszámjegyű találatig: Jörgen Juve nyolc (1929-ben), Odd Wang Sörensen kilenc (1948), Einar Gundersen (1920) és Finn Berstad (1927) 12-12 meccsen remekelt.

A számok magukért beszélnek, tiszta őrület. Szerencsések vagyunk, hogy velünk játszik

– reagált Martin Ödegaard, az Arsenal játékosa az Nrk.no portálnak.

„Erling teljesítménye a legdurvább, amit a norvég futballban láttunk. Nem látom okát, hogy ez ne folytatódjon, semmi sem utal arra, hogy nem fog mindenkit felülmúlni” – mondta róla Stale Solbakken szövetségi kapitány..

A szakember szerint 3-4 év alatt megdöntheti a válogatottsági gólrekordot, amit Jörgen Juve tart, aki 1928 és 1937 között 45 mérkőzésen 33-szor volt eredményes.

Haalandot a keddi mérkőzés után megszólaltatta a norvég TV2, de a csatár a mesterhármas ellenére nem volt elégedett saját.

Bár majdnem meg van egy egyes átlagom, de úgy érzem, nem szerzek elég gólt. Többet kellett volna már lőnöm, mint ahány mérkőzést játszottam

– bosszankodott.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!